Milano Moods . 2015 - II . Moooi & How to Quooker a Ginger tea

De Moooi expo op de Via Savone was vorig jaar al geweldig (die fotos heb je nog eens tegoed). We waren benieuwd hoe dezelfde hal er dit jaar uit zou zien.



We visited the Moooi expo at Via Savone and got surprised by the beautiful carpets on the floor and walls. They were printed by Moooicarpets and designed by several designers. The flower carpet by Marcel Wanders at the entrance (above) really got my attention, wow....#wishlist ;)

Eerste dat opviel waren de geprinte carpetten. Moooicarpets (check deze link zeker even als je de expo wil zien) heeft diverse ontwerpers benaderd om een design te maken voor een vloerkleed en nagenoeg alle prints lagen of hingen er. Wow, er zaten echt een paar mooie tussen. Bijvoorbeeld dat bloemenkleed  (hierboven) van Marcel Wanders...hebben!  






De nieuwe Moooi collectie was weer uitdagend en strak als altijd en de tot abriformaat opgeblazen foto's maakten het geheel af. Als je de expo binnenkwam zag je op de wanden carpetten. En bij het teruglopen ging de aandacht naar de prachtige fotografie. Voor een van deze foto's lag een berg gember. Het bleek een promotie van Quooker te zijn, de kraan  met reservoir, die direct kokend water levert, waardoor een kop thee in een handomdraai gezet is. Handig. En lekker!
At the expo we saw a pile of ginger. Quooker provided fresh ginger tea at the fair, with their new tap.



At home I wanted to make ginger tea by myself.




De gemberthee maakte me nieuwsgierig. Eenmaal thuis stond er een mooie Quooker thermosfles op me te wachten en ben ik het internet opgedoken op zoek naar een recept. Ik kwam diverse beschrijvingen tegen. Uiteindelijk deed ik het zo:

1 liter kokend water . boiled water 
5 cm verse gember . fresh ginger
Citroensap . lemon juice
Honing . honey
Knoflookpers . garlic press
Zeef . strainer

Per liter gekookt water een stuk gember van 5 cm toevoegen. Werkt goed om dit eerst in kleine blokjes te snijden van ongeveer 1 cm en vervolgens te raspen in een knoflookpers. Gember toevoegen aan het kokende water, ik deed het eerst in een pannetje. Even laten staan en je bent er eigenlijk al. De thee goot ik vervolgens via een zeef* in mijn favoriete mok en voegde wat citroensap en een flinke klodder honing toe. Ik gebruikte biologische bloemenhoning. Yummm. Fijn om even lekker bij te komen met een paar tijdschriften (en de cantuccini's die ik meenam), heerlijk met een gevulde thermosfles binnen handbereik. En wist je trouwens dat gemberthee hartstikke gezond is? Mooooi meegenomen dus ;)

For 1 liter boiled water you need 5 cm fresh ginger in slices. I pressed those pieces in a garlic press. Stirr. Use a strainer* to pour the tea in a cup. Add lemon juice and honey. Did you know that ginger tea is healthy too? How cool is that. You can make something good for yourself..and it's an easy thing to do! 


 with cantuccini's and my favorite Bunzlau Castle mega tea mug(on an Ikea plate)  



Geniet van het lange koningsweekend. Hopelijk wordt het minder nat en koud dan voorspeld is. En anders: neem om warm te worden, of tegen een opgelopen verkoudheid een flinke kop versgemaakte gemberthee ;))

xxYz

*
De gember'prut' die in de zeef achterbleef kwam later nog goed van pas in een wokgerecht.
Used the leftover ginger while preparing a meal in a wok later that day.  


Reacties

  1. Supergaaf die karpetten van Moooi! En die thee... ik ga hem ook eens proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. thx Marloes! En ben benieuwd wat je van de thee vindt :)

      Verwijderen
  2. Wat bijzonder die tapijten! De thee lijkt me heerlijk, ben gek op gember. Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker bijzonder die tapijten en bijzonder moooi ook Pascale :)) Vooral zoveel bij elkaar, was echt indrukwekkend. Een heel klein deurmatje zou ik al blij van worden ;) Lijkt me inderdaad ook wat voor jou die thee, je gebruikt zeker ook wel gember in jouw slowjuicer? x

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Zeker....en vooral zoveel bij elkaar, zo mooi! :)) x

      Verwijderen

Een reactie posten