donderdag 16 juni 2016

Inspiring . Scanning, Picking and Choosing Colors for our Home
Al een tijd overwegen we deze wand in de woonkamer een kleurtje te geven. We hebben nu een lange ruimte met witte wanden. In de werkhoek en keuken hebben we kleur op de muur. Daar bevalt het zo goed dat we denken dat de balans beter is als er nog een kleur in de woonkamer bij komt. Want als je eenmaal met kleur begint te spelen, dan wil je gewoon steeds meer :)) 

This post is about the new Flexa Visualizer app. It makes it easier to scan, pick and choose colors and you can try it virtual on the wall of your choice. Perfect to experiment with color. Sometimes you need to dare a little. For me color is a much needed ingredient in my home. We're slightly deleting white walls and cover them with our personal color palette, which finds it's origin in a cabinet of reclaimed wood we bought over ten years ago. 

Hieronder kun je zien dat de keukenwand in Industrial Grey heel grafisch is en een duidelijke afbakening en diepte geeft aan de ruimte. De witte keuken knalt er lekker uit. 
In onze werkhoek worden we omarmd door de warme Okergoud, de kleur van het jaar 2016. Deze kleur neem het vele licht op dat in deze hoek binnen stroomt en zorgt voor een gezellige sfeer in de hoek waar ge(huis)werkt wordt. 
Nu is de woonkamer aan de beurt. Een uitgangspunt van kleurkeuzes in bijna ons hele huis is de kast van sloophout in de woonkamer. Zeg maar 'van het kastje naar de muur' ;)). Deze kast zijn we na ruim tien jaar nog steeds niet zat. De meeste gekleurde wanden van ons huis zijn te herleiden op een plankje hiervan. Mooi om eens te onderzoeken of er ook een kleur voor de woonkamer te vinden zou zijn. Wat een uitkomst bood de nieuwe Flexa Visualizer App! 
Met deze app kun je kleuren scannen, zoeken en kiezen. Hij is beschikbaar voor Iphone en Android toestellen. De app helpt je bij het maken van kleurkeuzes. 

Wanneer je de app opstart kun je kiezen om een Nieuw Project te beginnen. In ons geval de muur in de woonkamer. Je drukt op de + en vervolgens op het oogje. 
Je kunt dan kiezen voor Scannen, Camera of Pano. 

Scannen werkt perfect bij onze kast:
Wanneer je een kleur scant wordt deze opgeslagen in het linker kleurvakje van je project. Als je daarop klikt kom je in een scherm zoals onderstaand. De kleur valt in dit geval onder de Koel Neutralen bij grijs. Dat is het bovenste vakje dat oplicht. Als je naar beneden scrolt op de kleurkaart kom je de kleur van je keuze tegen en kun je zien uit welke lijn deze komt (Creations, Pure, Mengkleuren).  
Onze keuze viel op een serie grijzige groenen uit de Koel Neutralen:
Midden Hardsteen 
 Kiezelgroen 
En uit de Limoentinten
Vol Laurier 

De volgende stap is checken of de kleur ook echt past op de muur. Dit is echt heel leuk. Verven op je scherm :)) Je klikt op camera en maakt een foto van de gewenste muur. In ons geval een heel lastige muur omdat er nogal veel lijstjes aan de wand hangen. Ik wilde ze eerst weghalen voor het project, maar dat was helemaal niet nodig. Op de Ipad kon ik er gewoon omheen schilderen.
Midden hardsteen 


Vol laurier


Kiezelgroen

Trouwens, de eerste kleur die de scanner oppikte van de kast was Lush Plum. Niet een kleur die meteen mijn aandacht kreeg, maar probeerde em toch even. Wat vind je? Best gewaagd he. Lush Plum


Als steun bij de definitieve keuze wil ik nog even de stalen in het echt zien, maar het is nu al duidelijk dat een beetje kleur echt een verschil gaat maken :)) Welke kleur vinden jullie het mooist? 

Misschien krijg jij nu ook zin om met kleur aan de slag te gaan. De app staat binnen een paar tellen op je telefoon en via DEZE LINK kun je ook drie gratis kleurstalen opvragen, gebruik de code Flexakleuren1. Ben benieuwd! En gewoon een keer een wand proberen in je huis kan natuurlijk helemaal geen kwaad. Wit kan altijd nog. Als je eenmaal aan kleur geroken hebt...wil je vast net zoals ik niet meer zonder :)) 

Dankzij de Flexa Visualizer app is het dus heel makkelijk en leuk om virtueel om te experimenteren met kleur in je huis. Volgens mij is dit niet het laatste muurtje wat we gaan aanpakken :)) En naar kleuren kijken in je omgeving wordt ook een andere beleving nu: denk je eens in dat je in een museum loopt langs een mooi schilderij, dan kun je daarvan makkelijk de kleuren scannen, of op vakantie in een hotel of restaurant, een mooie wand, de kleuren van het strand...Kan allemaal! 

 Eerdere posts over kleur in mijn huis vind je hier: 


fijne dag! 

xxYz 

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Flexa en Meet the Blogger. Ik werk met plezier aan kleurige content voor mijn blogposts en heb het hier alleen maar over producten en items waar ik compleet achter sta en waar ik een eigen draai aan kan geven.


6 opmerkingen:

 1. Wat leuk om dit zo te lezen en te zien. Voorlopig zijn hier de muren hagelwit, maar wie weet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Antoinette! Hier hebben we de muren ook jarenlang wit gehad, maar we zijn nu heel blij met de kleuraccenten die we nu verspreid door het huis hebben. Net als een bank zonder kussens...een kale bank is prachtig, maar een kussen maakt het gezellig. Of zo...:))

   Verwijderen
 2. Wat gaaf, zeker een goed hulpmiddel zeg en leuk om te doen. Misschien wil ik het achter de keuken nog doen. Dan ga ik het zeker gebruiken. Lfs, Mai.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Mai, en je bent al heel lekker bezig met kleur en behangetjes :)) x

   Verwijderen
 3. Leuk stuk Yz! Laurier of hardsteen zou ik zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen