dinsdag 1 april 2014

DIY . colorful workshop with kids . painting & embroidery
Als er crea-workshops gegeven worden op de school van onze twee jongsten zijn we graag van de partij. Mijn lief en ik hadden 3 weken lang 13 meisjes in ons 'klasje'. 
Manlief is van het schilderen en ik doe meestal iets met kralen, stof of naald en draad. Dit keer leek het me leuk om in het schilderij te borduren. Op Pinterest hou ik al tijden een 'Embroidery-board' bij en zo kwam de inspiratie van pas. 
De meiden brachten een eigen foto mee, van zichzelf of een huisdier en er was ook een Diddle. Deze foto's zijn overgetrokken op het canvas met behulp van een projector.  

This post is about a workshop we did at the school of our kids. We had a group with 13 girls for 3 weeks long. They made a 'Pop art' - painting and embroidered in the canvas. De girls were very proud of the results and so are we! Manlief had boeken laten zien met beeldmateriaal van Andy Warhol en andere Pop-art kunstenaars en liet ze zien dat het een heel mooi effect geeft als je in kleurvlakken schildert. Aanvankelijk vonden de meiden het maar raar al die felle kleuren, maar na twee lessen hard werken is dit het resultaat: 

En in de derde les kwamen naald en draad tevoorschijn. 
Heel spannend om in je mooie schilderij gaatjes te prikken. De een durfde dit wat meer dan de ander, maar elk schilderij is ook hier goed uit 'de verf' gekomen :) 

De grande finale was natuurlijk de expositie op school, waar ouders en medeleerlingen konden zien wat iedereen gemaakt of geleerd had tijdens de workshops. Hier was ik niet bij, maar gelukkig stuurde een vriendin me dit fotootje. Thx Mai! xOm trots op te zijn toch?! 
Help je ook wel eens mee op (de) school (van je kids)? Heb je nog leuke tips? Zeker doen als je de kans krijgt, het is echt genieten.

Fijne dag! 

xxYZ 


8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk project en wat een prachtig resultaat! Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat jullie dan beide helpen. En wat een leuk idee. Lekker creatief én echt mooie resultaten. Ik heb een keer iets geborduurd door een kaart, maar ik zie de leukste dingen voorbij komen op Pinterest. Ga meteen even op jou bord kijken :). Fijne avond! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Karlijn. Was inderdaad leuk om ook een keer samen te doen. En Pinterest is een eindeloze inspiratiebron. Heerlijk. Kom je daar wel weer tegen ;) x

   Verwijderen
 3. Wat een leuke en kleurrijke blog heb je gemaakt. Genieten ook om ze eens rustig te bekijken. Gaaf, te zien wat de kids er allemaal van gemaakt hebben. Een verrassing mn fotootje te zien, lief!
  Xxx Mai

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik vind het ook altijd zo mooi om die trotse kids te zien stralen :-)
  Ik help ook regelmatig mee op school, Tijn is dan helemaal gelukkig!
  Fijn weekend, liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen