Trend . Denim Drift . Flexa Colour of the Year 2017


Deze post gaat over de trendkleur van 2017. 
Normaal gesproken plaats ik hier alleen eigen foto's, maar Flexa kwam met zulk fijn beeldmateriaal dat ik een uitzondering heb gemaakt. Bovendien zouden onderstaande foto's zomaar in ons huis geschoten kunnen zijn qua sfeer. De foto van de kleurstaal is wel van eigen hand.

This post is about the Flexa Colour of the Year 2017. The shown pictures are (parts of) press material of Flexa (Dulux). 
Elk jaar komt het team van het Flexa Colourlab onder leiding van Heleen van Gent, bijeen om de trends te bespreken. Dit onderzoek resulteerde in een overkoepelend thema voor diverse trendontwikkelingen: Life in a New Light. De wereld digitaliseert en verstedelijkt. Toch houden we ons vast aan bestaande waarden als familie, natuur, werk en ervaring. We stellen prioriteiten aan deze vertrouwde zaken en blijven zo op een frisse manier kijken en deel uitmaken van de wereld. De kleur die deze ontwikkeling het beste vertegenwoordigt is de kleur van het jaar 2017, Denim Drift. 

Colour of the Year 2017 is Denim Drift 
(S.0.10.50)
Denim Drift is een vergrijsde jeansblauw. Een tijdloze kleur en tegelijkertijd heel eigentijds. Toevallig was er deze week het bericht dat de oudste gekleurde stof in Peru gevonden, gekleurd was met indigo. 6000 jaar geleden! En wereldwijd is er veel traditie in blauwen. Denk alleen maar aan 'ons' eigen Delftsblauw. Maar Denim is ook jong en onafhankelijk. Spijkerbroeken zijn niet weg te denken uit het straatbeeld en elk jaar komen er weer andere toepassingen, nieuwe modellen en je ziet ook veel oude stroken Denim een nieuw leven krijgen in een tas, vloerkleed of kussens. Telkens vindt deze kleur een weg in nieuwe trends. 
De gekozen (uitsnedes van) foto's uit het persmateriaal van Flexa laten zien dat Denim Drift heel creatief is toe te passen. Op deze foto's zie je bijvoorbeeld kleurvlakken en cirkels en een kleurverloop op een wand. Ook krijgt de kleur in elk palet een nieuwe betekenis. 


 

De kleuren die bij Denim Drift horen zijn onderverdeeld in 4 trendpaletten. 

New Romanticism, met een hang naar de natuur
Shared Individualism, een fris en kleurig palet, 
Considered Luxury, comfortable neutralen & 

Working at home. Doe ik. En ik niet alleen. Veel mensen werken thuis, en niet altijd in een aparte werkkamer, maar vaak gewoon in de woonkamer. Onze benedenverdieping is een open ruimte. Onderverdeeld in een woon/tv/chillhoek, keuken/eettafel en werkhoek. Vorig jaar heb ik met de kleur van 2016 Ochregold onze (t)huiswerkhoek afgebakend. Nog geen moment spijt van gehad. Je kunt de foto's HIER nog eens terugzien. 
De kleur is ook een fijne kleur als achtergrond voor karakteristieke meubels en vondsten. 
De trendstijl New Romanticism is helemaal mijn ding. De mix van groenen en blauwen, de natuur, verzamelingen, oud, nieuw, de gezelligheid en warmte op de bank met af en toe een moderner en strak element ertussen. De combinatie van donker en licht. Fijn. 


Ik ga Denim Drift op een creatieve manier toepassen in ons huis. Volg je me al op instagram, daar plaats ik een update en binnenkort ook hier. En voor meer kleurinspiratie die ik hier wil delen ben ik volop aan de slag. De laatste tijd heb ik veel geschilderd, dat vertelde ik al in DEZE blogpost. In oktober (de woonmaand) wil ik hier een blogpost-serie aan wijden. Gauw de bezem nog door het huis halen ;))
Maar me eerst nog volop in de organisatie van de Meet the Blogger conference storten. Zie ik je daar? 

Wil je zelf alle trends en kleurpaletten zien kijk op  Flexa Colourfutures 2017.
For more information about the Colour Futures check this site.

Tot snel, fijn weekend! 

xxYz


BewarenBewarenBewarenBewaren
BewarenBewaren

Reacties

 1. De foto's zijn inderdaad erg mooi. Trendkleur of niet; ik vind blauw juist een mooie 'tijdloze' kleur!
  Benieuwd naar je schilderresultaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mooi he Alet, en idd blauw is tijdloos en kan in elke trend mee :) Binnenkort foto's van het resultaat. Fijne week! groetjes, Yzette

   Verwijderen
 2. Mooie kleur! Zeker die vergrijste variant, past zeker goed bij SOYZ! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja geinig he. En zelfs bij jou zou 't niet gek zijn deze kleur! Hoewel je natuurlijk al zo'n prachtige donkerblauwe wand had. Je was de trend alweer vooruit ;)) x

   Verwijderen
 3. Interessant. Dit voorjaar heb ik een wand in de keuken zo'n heerlijke diepe 'warme' kleur blauw gegeven. In de slaapkamer wil ook iets blauws, maar wat lichter. Ik ga de kleuren bekijken. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Ellis! Ben benieuwd of er wat bij zit voor je. Succes met een kleur kiezen (ps je kent de Flexa Visualizer app al toch? Da's echt heel handig bij het maken van een keuze. Succes! x

   Verwijderen
  2. ps laatst heb ik een keuken gezien met een denim drift op de muur. Echt schitterend! Heel rustgevend en tegelijk lekker pittig.

   Verwijderen
 4. Welk nummer is de donkere kleur? Bij de andere kleuren staat een nummer, maar de kleur die ik wil niet...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten