Creative Life 2018 . in bad met de buurtjes

Als je me op instagram volgt heb je het gezien: Afgelopen vrijdag t/m zondag stond ik op Creative Life! Een driedaags feestje met creatieve webshops, workshops, een hoop enthousiaste bezoekers, lieve hulp en last but not least: leuke buurtjes! In deze blogpost lees je met wie ik het straatje deelde.

Vorig jaar was het ook al zo happy! Toen stond ik met een creavriendin tegenover Lisanne van Draad en Praat, die deze editie gezellig even kwam buurten, en naast Marjolein van De Toffe Toko, waar ik inmiddels een paar leuke items van in huis heb.
En net als in het echte leven, op de camping of waar dan ook: met een fijne buur is het leven leuker. En dit jaar bleken we met het hele straatje ontzettend te klikken. Zelfs zo, dat we op de laatste dag met alle buurtjes in bad belandden ;))


(leuk, deze foto van mijn stand stond in de IG-stories van Monique van Happymakersblog
Zij stond aan de wieg van Creative Life) 

En dus deel ik graag hier nog even met wie ik in het 'leukste straatje' stond:

(Stand 131)
Aan de ene kant (voor mij rechts) naast me stond Anne, van Winkeltje van Anne. Anne leeft zich creatief uit in zwart/witte ontwerpen met pakkende lieve teksten.  Ze maakt kaartjes, boekjes, posters, kussens, echt zoveel hebbedingen, en ze doet het ontzettend goed, want de producten gingen als warme broodjes! En wat een lieverd is ze! Gisteren kwam ze haar kaartenmolen bij me ophalen, die paste niet meer in haar auto en was door twee vriendinnen van mij meegenomen. Gezellig om even na te kletsen. 
(Stand 134)
Tegenover Anne stond Cindy, van LiefsvanCindy. Cindy werd deze dagen geholpen door haar moeder. We borrelden met elkaar tijdens de deelnemersborrel en hadden mooie gesprekken. En het bijzondere is: als je mensen wat beter leert kennen krijg je nog meer bewondering voor ze. Schatten zijn het die twee! Cindy ontwerpt babyspulletjes, gepersonaliseerde kadootjes en nog meer leuks. Je kon in haar stand slingertjes maken of paaseitjes versieren. De tafel zat regelmatig helemaal vol en soms ging er even een krukje van mij die kant op :))(Stand 133)
Naast Cindy stond de groenste ondernemer van ons straatje: Wim van Ecolifetube. Wát een tof product heeft hij bedacht. Door industriële PET-flessen te vullen met planten onstaat een ware eyecatcher. Zijn workshops waren continue volgeboekt. Het bracht mij een fijn uitzicht die dagen, i love groen en zo'n tube vullen wil ik ook nog es doen. Wim werd o.a. geholpen door zijn enthousiaste vader en spontane vrouw (en stoere knappe zoons). Ik nam een toffe geupcyclede pot met cactus mee naar huis als souvenir.  Binnenkort meer hierover.
Ecolifetube deelde de stand met Poetoeter. Leuke bouwpakketjes van houten vormen werden mooie lampen. Je kon het op de beurs zelf doen, maar ook een pakketje mee naar huis nemen. Bij Poetoeter maken ze gelaserde items, zoals naambordjes (zie ook de plantensteker bij de buurtjes), decoratie en woonitems voor groot en klein zoals een giraf. Geinig dat op zaterdag Daphne van Viltbloemist met ze was meegereden. Daphne had ik al wat jaartjes niet gezien maar volg ik sinds we elkaar op een ander webshopevent ontmoet hadden.

(Stand 132)
Op de kop van de straat stonden de twee zussen Marlies en Sandra uit Amersfoort met hun webshop Wonen voor Jou. Wandrekjes, prikborden, interieuritems, kurken slingers en meer blikvangers voor op je buro en in je huis. En een flinke dot humor hebben ze ook de dames.
Onderstaande foto komt van hun instagram account.
(Stand 128)
Aan de overkant had Peacock&Peony heel veel tijd gestoken in de opbouw van haar stand vol macramé, koord, mooie wallhangers, hangplantjes, ananassen en ook enkele flinke geknoopte kunstwerken. Ze maakt ze thuis en heeft vijf katten, ik zie het voor me, dat alleen vind ik al geweldig. Dat is het leuke van de opbouwfase, dan heb je de eerste hele korte gesprekjes, want iedereen is natuurlijk druk bezig. Jacqueline is een harde werker met focus. En wat maakt ze mooie dingen. Leuk om op haar site meer over haar te lezen. De onderstaande foto waar ze zelf op staat komt van het IG account van Peacock&Peony.
(Stand 129)
En dan tussen Peacock&Peony en mij in...
de laatste stand die ik hier noem verdient extra aandacht: Kusje op je Hart.

Kim is moeder van een hartekindje. Haar zoontje lag op de afdeling Leeuw na zijn geboorte en dat is het symbool geworden in de shop van Kim, want hartekindjes zijn stoer als leeuwen! Lees HIER meer over Kusje op je Hart en de doelen waar geld naartoe gaat met aankopen uit de shop, waar lieve ontwerpen zoals kaartjes, kussens en behang en een dekbedovertrek te koop zijn die allemaal ontworpen zijn door Sanne van Wijsontwerp. Dus in elk geval een keer bij deze webshop iets kopen vanwege het mooie doel! De stand van Kim zag er zo mooi uit, het was voor haar de eerste keer dat ze op een beurs stond. Een toevalligheid was dat onze kleurtjes matchten :)

Overigens zag ons hele straatje er super uit, net als de rest van het event. Niet alleen alle standhouders hadden met veel zorg hun plekje ingericht. De organisatie (bedankt weer voor alles!) had TeLeukEvent-design net als vorig jaar los laten gaan op de styling. En dat zag er fijn uit!
Zoveel mensen met dezelfde creatieve passies bij elkaar op de vloer van Creative Life, als bezoeker en standhouders en dus ook in ons straatje, het voelde als een warm bad. Na sluitingstijd zijn wij daarom met ons straatje nog even een leuke instaherinnering gaan maken aan deze drie heerlijke bruisende dagen.  

Nou zet ik hier met name ons straatje in het zonnetje, maar echt, er stonden nog zoveel leuke ontwerpers, shopjes, koffiekarretjes, ijsmakers, etc etc. Kijk op de site van Creative Life voor een overzicht. Een paar namen:

Machssieraden, FlavioSalsano, het boek Smuk van WimkeTolsma, Een Soort van Winkel (een van de meiden heeft zo'n toffe auto!) TanteTika, de tassen van Naomi Rachel Timan, Miekinvorm en Splendith.

Creative Life is volgend jaar op 29, 30 en 31 maart. Weer in de toffe Werkspoorkathedraal!

xxYz 


Reacties

 1. Ik vond het super gezellig vrijdag! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en mooi zo je blog, werkt fijn!

   Verwijderen
  2. Dat vond ik ook Karlijn, superleuk dat je er was! En dank je. Het werd tijd voor een beetje verandering op m'n blog ;) Fijne week! xx

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen Yzette, jij en de gezellige buurtjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Denise, leuk dat je m'n blogje gelezen hebt. liefs!

   Verwijderen

Een reactie posten