maandag 29 augustus 2016

Urban Jungle Bloggers . 1 plant 3 stylings

Ik ga het er maar niet meer over hebben...dat de tijd snel gaat en zo. Feit is dat het alweer te lang geleden is dat hier iets verscheen. Reden: drukke einde schooljaarsweken, vakantie, drukke laatste vakantieweek. Dus voor september begint eerst nog even een korte terugblik. Want ik post al zo'n tijd getrouw mee met de Urban Jungle Bloggers thema's, dat ik deze niet wilde overslaan.

This is my post for Urban Jungle Bloggers topic, 1 plants 3 stylings. It's a story of my Pilea in different thrifted planters. I love the combo of thrifted vases and fresh green leaves. 

Een plant in 3 verschillende settings. Eigenlijk 3 verschillende stijlen. Telkens in een andere (gekringloopte) pot en op een andere plek.

Part 1.
De Pilea in een groene setting, met grassen, een gevonden palmtak uit een botanische tuin tijdens de vakantie (ga ik ook nog iets over delen binnenkort), geloof dat je deze takken ook gewoon in NL tuinen kunt vinden trouwens...Een takje met zaaddozen uit diezelfde tuin. Een hoofdrol voor mijn West Germany vazen. Ook de pot waar de plant in zit is van dit merk.
Hier kun je zien dat de setting op een kringloopkastje staat. Een van de laatste aankopen (tussen het wegbrengen door, maak ik vaak de fout nog even naar binnen te lopen ;)  Het staat in een hoek van de woonkamer, naast de bank met kussens (die ik voor de gelegenheid best even had kunnen opkloppen ;) , waarboven een verzamelrek hangt. De roerdomp vond ik ook eens bij een kringloop. De andere houten vogel is een beauty van de gebroeders Bourroullec voor Vitra. Het walvispotje in goudkleur is van Rice. Ik word blij van dit soort verzamelplaatsen, heb teveel spullen om neer te zetten en ga daar wat meer keuzes in maken. Toen we voor de vakantie onze schuur moesten ontruimen, heb ik heel veel ontspuld.  Maar ook nog wel wat bewaard. Nu wat selectiever exposeren in ons thuismuseum. 

Part 2.

De Pilea in het geel.  Ik word blij van geel. Weer in een retropot. Naast weer een kringloopvaas gevuld moet mooie veren. De paddenstoel is het laatste overblijfsel van het keukentje van mijn dochter en het kopje kreeg ik eens op de woonbeurs van Monique22. Het kwam uit een retrozaakje in Rotterdam. Doet hier dienst als cactuspotje.


Part 3. 

En dit is mijn trots. Eindelijk had ik tijd om de slaapkamer af te schilderen. Ik heb dit jaar een aantal blogs voor Flexa geschreven en gewerkt met producten van ze. Ook heb ik ontdekt dat na dik 10 jaar witte muren, kleur een verademing is. Drie wanden in onze slaapkamer kregen de kleur Oldtimer Rally in de extra matte variant. De proefjes die ik deed met de testers kun je HIER terugzien. En het is zoo gaaf geworden. Ik ga er nog wat meer van delen. Maar nu ging het even over de pilea in drie settings. Samen met de dromenvanger die ik van mijn dochter kreeg en het houten beeld van een zeemeermin dat we in een vorig leven meenamen van een reis in Mexico, klopt de setting helemaal. De pot is natuurlijk van een kringloop en uberkitsch. Het is fijn slapen hier. We hebben flink geschoven in huis en de boekenkasten van dochterlief kwamen in onze slaapkamer terecht. Heel handig, want lezen in bed was nog nooit zo makkelijk. Toen ik de foto al gemaakt had kwam ik tot de ontdekking dat de boeken die hier in beeld zijn wel heel erg de smaak vertegenwoordigen van de hubs en ik. Niet moeilijk om te raden welke kant van wie is hier denk ik ;) 

Benieuwd wat je ervan vindt...De Pilea is trouwens flink gegroeid sinds ik hem heb gekregen via Gertrud Prins. Ik kreeg van haar een stekje en een ministekje. De mini is intussen een volwaardige plant en de andere heeft nu ook een baby gekregen...Lees je mee Ellis ;)) ? 

Dit waren mijn plaatjes voor het 1 plant, 3 settings thema van Urban Jungle Bloggers. De volgende 'opdracht' ligt ook alweer te wachten. Als je zelf ook mee wil doen, neem dan zeker een kijkje op hun site. En als je liever echt iets in handen hebt van ze, dan raad ik je aan om hun boek te bestellen. Het komt binnenkort uit, ik bestelde er alvast een. Als je Judith en Igor live wil ontmoeten kan dat ook. Ze spreken op de Meet the Blogger conference. Er zijn nog tickets, en ze nemen vast wat boeken mee. Zou heel leuk zijn je dan te zien! 

Hope you liked my three settings. The next topic of september is also a nice one. Take a look at the website of Urban Jungle Bloggers if you want to join this green community. Did you know their book is coming out next month? You can order your copy already. And if you want to meet Judith and Igor live than get yourself a ticket for the Meet the Blogger conference. They will be speaking there and present their book. I'm sure they will bring a few with them for sale. Would be lovely to meet you there! 
Wish you the best for this week. Till soon! 

Voor nu, een goede week gewenst. En tot gauw weer hier op m'n blog. 

xxYZ