Piet Hein Eek

Afgelopen jaar was ik met Wendy van BeeldSTEIL in Eindhoven, waar Piet Hein Eek in oude fabrieksgebouwen zijn eigen indrukwekkende wereld heeft neergezet. Geweldig, een prima bestemming voor een dagje designspotten. Als liefhebber van zijn werk loop je er likkebaardend rond en kom je ogen en tijd tekort. Je vindt er een restaurant, met prachtige bar van industriële buizen gemaakt, waar je je dag kunt beginnen met verse carrot cake en cappuccino. Er is een grote showroom met al zijn werk, je hebt mooi zicht op de werkplaats (waar de radio lekker aanstaat), de kantoren (en als je geluk hebt de master himself). Boven in het gebouw is een grote expositieruimte, waar op dat moment werk te zien was van o.a. Marc Ruygrok en Guido Geelen. Last but not least is er een shop ingericht, met veel moois. Je hebt echt het besef bij een grote naam op bezoek te zijn: toen wij er waren kreeg een aantal internationale gasten een rondleiding. Maar er hangt ook een heel prettige sfeer, kijk naar de gedekte lunchtafel voor medewerkers!    


     


 

                     Wil je meer weten check dan www.pietheineek.nl (dan zie je ook dat er op 26  januari een lezing verzorgd wordt door niemand minder dan Paul Smith). In de VTwonen van februari 2012 vind je een item over de 7 woonzonden van Piet Hein Eek. En kijk ook eens op de site van Wehkamp, waarvoor hij een speciale lijn ontwierp. 
Een bezoekje naar Eindhoven is dus de moeite waard en als je tijd over hebt dan is er nog genoeg ander Dutch design te spotten, waarover een andere keer, want daar kwamen we niet meer aan toe. 

Fijn weekend! 


more pictures: 
Reacties