101 karakters . de finale & een design B&B in Den Bosch!
Afgelopen zaterdag was het zover. Alle kastjes van de 101karakters actie van Histor stonden in Eindhoven. De kastjes die van tevoren al waren uitgereikt aan bloggers en stylisten stonden te pronken in de evenementenruimte bij Piet Hein Eek. Wat was ik trots dat mijn kastje er ook bij stond. En een mooie plek hoor! Linksbovenin staat het kastje van beeldSTEIL, helemaal rechtsboven C-More. Tweede rij tweede kastje is mijn kastje en het vierde kastje is de herkenbare stijl van Binti Home
De onderste rij van links naar rechts: Interieur Inspiratie (incl. filmpje), Interiorator, Ruim Advies.
De rest weet ik niet, dus mocht jij dat weten, laat ff weten! Er stonden zo'n 50 kastjes in deze ruimte, heb ze helaas niet allemaal goed op de foto gekregen. De derde foto die je hier onder ziet (met de bloemen erop), zag ik vandaag op het blog van 101woonideeen. Hij is gemaakt door Marloes Schut van Things I love. Ik mag em hier gebruiken. Dank Marloes, want nu is mijn verslag compleet! Trouwens wat ook zo leuk is aan een dag als deze is dat je mensen die je via facebook, instagram, blog of pinterest volgt een keer 'in real life' kunt zien (echt leuk jullie eens te ontmoeten Lynda en Margreet :) 
                   by Things I Love


Op de foto hierboven zie je linksboven het kastje van Judith Spaai. Rechtsboven van Avenue Lifestyle. Middelste rij helemaal rechts staat het kastje van Marie Gon en de onderste rij links VT wonen
En op de foto hieronder: onderste rij helemaal links Moodkids en die ernaast is van Oui Oui
Vanaf december staan alle 101 kastjes inclusief een werkbeschrijving op de site van 101karakters.
De opening bestond uit een welkomstwoord van Piet Hein Eek en Histor, een juryverslag door Annet Niterink van 101woonideeen en een kleurentrendpresentatie van Histor. 
Vervolgens mochten de winnaars van de overige kastjes in de werkplaats aan de gang om hun kastje af te maken onder begeleiding van verfspecialisten. Bloggers en pers kregen intussen een rondleiding van Piet Hein Eek. Wat kan die man vertellen. Echt een inspirator. Heel gaaf om te horen waar het allemaal mee begon en waar het bedrijf nu staat. Wat voor mij nieuw was was dat het werken met afvalmateriaal niet begon vanuit een groen uitgangspunt, maar vanuit een economische overweging. 
Na de lunch konden we ook een kijkje nemen bij de winnaars die in de werkplaats druk bezig waren met hun kastjes. Het zag er gaaf uit. Alle kastjes stonden in een lange rij en iedereen was druk in de weer. Mooie ontwerpen. Hieronder vind je er een paar. Ik vond het uberhaupt een hele belevenis om in de enorme werkplaats rond te mogen lopen. Want dat is een plek die normaal gesproken niet toegankelijk is. De evenementenruimte van het complex, waar wij de ontvangst en na de rondleiding de lunch hadden, wordt regelmatig verhuurd. Mocht je eens wat moeten organiseren in Eindhoven, kijk hier dan ook eens naar. Een mix van houten tweedehands meubels en Piet Hein Eek ontwerpen op perzische vloerkleden maakt de ruimte heel levendig. Op de buffetkast staat het (Delfts) blauwe servies te pronken en bij de lunch werd gebruikt gemaakt van een allegaartje aan kringloopbordjes. De beschilderde kastjes die in deze ruimte ter decoratie waren opgesteld leken grote wandmeubels die hier zeker niet misstonden :)  In de onderstaande foto's zie je nog het nieuwste 'Crisis'meubel staan (links onder de stropdas-lampen) en op de laatste foto aan de linkerkant prachtig servies dat in de winkel te koop was. Ik heb me kunnen inhouden en heb niks gekocht dit keer. Met een goodiebag met twee mooie kleurenwaaiers en een Histor theemok kwam ik thuis. Maar vooral met een big smile en een super ervaring rijker! Nogmaals dank Histor, 101woonideeen, Piet Hein Eek en Lemz voor de organisatie. En tenslotte nog even een heel ander en toch gerelateerd nieuwtje. Over van Eindhoven naar Den Bosch. Alex de Witte (die je nog kent van de mooie Bubble lamp op o.a. de Woonbeurs) is initiatiefnemer van het Design B&B project in deze stad. Onderstaand Strandpaviljoen van Piet Hein Eek (daar issie weer) staat de komende 3 jaar aan het water bij hotel Movenpick. Je kunt dus in stijl overnachten in Den Bosch, een stad die de moeite waard is om te ontdekken. Ook al zo'n Brabantse parel. De volgende designers slaapplaats zal worden ontworpen door Kiki van Eyk en ook Maarten Baas is al benaderd. In de gaten houden dus!

Last weekend was the final day of the 101karakters promotion of Histor. All cupboards were brought to the Piet Hein Eek showroom in Eindhoven. (You can read more about it in my earlier posts, links end of this post). Above an impression in pictures. Another place to go in this part of Holland called Brabant is the city Den Bosch. Especially within now and three years, because you can rent this lovely beachhouse to spend the night. It's designed by Piet Hein Eek. Alex the Witte (who you might know of his gorgeous Bubble lamp) initiated the Design B&B project in his city and the next designers are Kiki van Eyk and Maarten Baas. So keep an eye on this! En hier nog even al mijn posts over de #101karakters op een rijtje: 

2) happy!

Fijne week . Have a nice week!

xxYZ


Reacties

 1. Leuk om te lezen Yz, je verveelt ons er helemaal niet mee, fijn zo'n foto-verslag! En mooie dingen te zien! klinkt als een kei-leuke dag daar in Den Bosch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Arda. 't was in Eindhoven, maar ik heb het andere Brabantse PHE nieuwtje er maar bij gestopt in de deze post, want moet dat onderwerp voorlopig even laten liggen geloof ik #overkill :) En kei-leuk was 't zeker! volgende x weer samen op pad! xx

   Verwijderen
 2. Wat een leuk verslag, ik was reuze nieuwsgierig en heb aan jullie gedacht hoor! Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Pascale. Leuk dat je aan ons gedacht hebt. En volgens mij kun je op heel veel blogs deze week iets van de sfeer meepakken. En vanaf december staan alle kastjes op de Histor site. Ik moet zeggen dat ik echt zin heb gekregen om nog meer te gaan schilderen, dus zo'n actie inspireert wel. Jij nog bij Fort Festijn geweest? x

   Verwijderen
 3. Wat een leuk, bevlogen verslag en foto's heb je gemaakt. Al veel foto's voorbij zien komen! Leuk om te lezen dat je zo'n fijne dag hebt gehad...die big smile zie ik helemaal voor me!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Denise voor je lieve reactie. En die smile staat er nog steeds op :)) Fijne week! x

   Verwijderen
 4. Wat leuk Yzette om te lezen! Dank voor de vermelding! Ik vond het heel erg leuk je te ontmoeten!!! :)))
  Gr, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Yzette, ik was weer eens op jouw blog. Wat een leuk avontuur met dat Piet Hein Eek kastje! Jaloers :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten