zaterdag 9 augustus 2014

Op pad met kids . Boerderij Gagelgat Soest
This post is about a Dutch day trip with kids at a farm in the middle of the Netherlands.  

Een leuk uitje met kinderen is Boerderij Het Gagelgat in Soest, een soort mini (openlucht) museum. Een lokaal / regionaal adres waar je je kinderen tijdens een vakantiedag of vrije middag prima mee naar toe kunt nemen. Aan de overkant zit de Paardenkamp. Een stal met gepensioneerde paarden, ook de moeite waard, een prima combi.  

Bij boerderij Het Gagelgat kunnen de kinderen een interactieve speurtocht/verhalen toer doen met behulp van een gekleurd label. Beetje lange verhalen soms voor de jongsten, maar hartstikke leerzaam en interessant en vooral heel erg mooi gedaan met moderne technische snufjes. Petje af, echt verrassend leuk!  Sowieso is de boerderij heel mooi en sfeervol opgeknapt. En de mensen die er werken zijn erg behulpzaam en enthousiast. 
Wil je daarna nog wat drinken of een hapje eten dan is Amersfoort vlakbij, maar ook in Soest kun je lekker het terras opschuiven bij De Lindenhof of als het open is DLC Café, een leuk tentje bij het Spoor waar het lekker lunchen is. In Baarn zit de Generaal op een vergelijkbare plek, iets groter, ander soort kaart. Ps met hele kleine kindjes kun je vanaf daar de Kabouterroute lopen of anders naar het Muizenhuis in Kasteel Groeneveld). 

Nou was dit helemaal niet bedoeld als uitpagina voor de regio Soest, maar meer een excuus om een paar foto's te delen, want al dat mooie Hollandse tegelwerk is natuurlijk koren op mijn molen :) 


Onderstaande foto maakte ik toen we weer terugliepen richting auto. Hier zie je hem als 'potloodschets'. En dan heb je dus ineens een soort kleurplaat. Een tijd geleden deden we dat ook als kadootje voor een jarig vriendinnetje van mijn dochter. Soms ontdek je gewoon voor de tweede keer hetzelfde leuks. 
En terwijl ik dit post (op de gok, want erg trage wifi) ben ik even 'offline'. Nou ja, voor het grootste deel dan. Want Instagram blijft veels te leuk om niet te doen. Fijne zomer! 

xxYz

3 opmerkingen:

  1. Nou ik ben geen 10, maar ik zou het ook wel eens willen zien :) Ziet er leuk uit. X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Karlijn, als je in de buurt bent, laat ff weten :)) x

    BeantwoordenVerwijderen