vrijdag 19 december 2014

Inspiring . ToCoLoCo Pop up Store


Wat een gezellige en drukke week was het weer. De dagen vlogen om, met oa een superleuke fotoshoot bij mij thuis voor het serviesmerk BunzlauCastle, waarover later meer. De kerstsfeer zit er al lekker in, de kids krijgen zometeen vakantie en dan kunnen we lekker achterover leunen, kerstkransjes eten en zalig niksdoen...uhm, nee dus. Er is ook nog werk aan de winkel. Aan de webshop (bestellingen laten zich niet beperken door vakantieschema's - gelukkig maar ;) en...last but not least...de Pop Up Shop. Want het is nu toch echt de hoogste tijd dat ik hier eens wat laat zien van de leukste shop in town, waar ook heel veel uurtjes inzitten de afgelopen tijd, 

ToCoLoCo!   


This post is about a Concept Store I initiated with 4 other people in our small town. Different products that are handmade, recycled, and well selected, of different designers are sold here. Until Feb 1, 2015. De winkel is een initiatief van 5 zpp-ers met allemaal een andere achtergrond. Drie van ons, Susie, Arda en ik bewaken het concept en selecteren het assortiment. Peilers van de shop: 

- Leegstand van (winkel)panden tegengaan
- Lokale ondernemers aan elkaar verbinden (To Connect Local Companies) en een podium bieden
- (langdurig) Werkzoekenden een plek bieden waar ze zichzelf in de spotlights kunnen plaatsen en weer wat werkervaring op kunnen doen met behoud van uitkering.

Dat laatste is nog even lastig, want zo kregen een aantal van deze mensen een baan binnen korte tijd, maar verder loopt het concept helemaal naar wens. Het is veel werk, heel veel werk zo naast je gewone werkzaamheden, maar zo leuk. 


 

We mochten gebruik maken van een leegstaand makelaarskantoor in een winkelgebied. Beter kon niet. Het pand wordt gesloopt volgend jaar, dus we konden helemaal ons ding doen. Voor de inrichting maakten we gebruik van spullen die nog in het pand aanwezig waren, zoals archiefkasten. We haalden pallets, beschilderden muren en vloeren met resten verf en verder werden we ontzettend geholpen door de mensen van Stickerop die ons logo (door Arda ontworpen!) overal op plakten en verder ook helemaal los gingen met mooie muurstickers (check die schemerlamp!)
De deelnemers aan onze shop zijn zelfstandige ondernemers en creatievelingen met een zelf ontworpen, handgemaakt, origineel samengesteld of ingekocht product met een duurzaam, gezond of goed verhaal en een leuke stijl die je niet op elke straathoek (zeker niet in ons dorp) ziet. 
We kunnen heel erg ons 'styling-ei' kwijt in de winkel. Uiteraard moesten we ook wat doen aan kerst. Maar wel op een creatieve en lowbudget manier natuurlijk. Arda verfde haar boompje van vorig jaar wit en de bronzen ballen die we nog in de winkel vonden kregen een bij de tijds fluor roze randje. 
De foto's zijn niet allemaal lekker scherp en goed qua licht. Maar anders had de blogpost nog langer op zich laten wachten. 
Bij Ardscatch22 of Eline's huis vind je meer foto's :)) 

Ik zou zeggen kom eens langs:)) 
We zitten nog tot eind januari aan de Soesterbergsestraat 43 in Soest, je bent welkom! 
Check op onze FB-pagina even de openingstijden. 

Hasta la vista in ToCoLoCo 
of op m'n blog!


xxYZ


5 opmerkingen:

 1. Mooi verslag van een bijzonder initiatief! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk. Je krijgt een mooie indruk van de winkel. Heel apart. Wat een leuke spullen. Uniek in Soest hoor en een geweldig initiatief. Heel veel succes.
  lfs Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk! Ik ga kijken of ik nog langs kan komen. Want het ziet er super uit. Wat leuk die op elkaar gestapelde pallets met dat roze draad. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een top idee! Het is wel erg jammer dat het pand volgend jaar gesloopt gaat worden :-(
  Gaan jullie dan verhuizen? Ik zou juist heel erg blij zijn met zo'n gave store in de buurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je had me er op de bloggerslunch over verteld, leuk om er nu dan foto's van te zien. Wat creatief dat jullie het met zo weinig middelen zo leuk hebben gemaakt! Heerlijk om allemaal leuke hoekjes te stylen, ziet er erg leuk uit allemaal. Smaakt vast naar meer! Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen