donderdag 9 april 2015

DIY . Vulkaan traktatie jongen 11

Mijn jongste zoon werd 11 en vandaag mocht hij trakteren. Ik had wat ideetjes op Pinterest verzameld, maar meneer had hele andere plannen: 'Mam....kun je een vulkaan maken?"....Uhm...die had ik niet aan zien komen. Maar hoe leuk om iets totaal anders te maken dankzij de fantasie van zoonlief.

My son wanted to hand out a Volcano for his birthday in class. I made one of brownies and sour candies. Put some sparklers on it and the party could begin :)) Here's how i made it. Hope the pictures speak for themselves.

Dit is em geworden:
In de keuken ben ik niet zo'n held, dus ik maakte gebruik van een aantal pakjes Home Made Brownies. Lekker hoor en makkelijk, hoeft alleen maar water bij. En mooie bijkomstigheid, gemaakt met duurzame cacao. Uit 1 pakje krijg je ongeveer 10 mooie 'rotsblokken'. Niet te recht snijden, vorkje erin en stapelen maar. Het lava maakte ik van zure matten en staven.Op een groot bord plakte ik met Ducktape een plastic beker vast. De beker werd bekleed met alufolie en daarin een losse prop.De muffin bakjes werden er los bij gegeven, zodat de kids bij het uitdelen de zure mat en brownie even ergens in konden stoppen.
Van bovenaf zag het er zo uit. De vuurberg kreeg de naam Q11, naar de voorletter van mijn zoon en zijn leeftijd. De sterretjes stak ik er op het laatst bij. Meester had ze aangestoken in de klas en dat zag er best flitsend uit heb ik gehoord. Bam! Kind blij, ik blij. En jij hebt misschien weer een ideetje opgedaan. Hoor het graag als je em een keertje maakt. Echt waar 't is een piece of cake ;))Have fun en geniet van het mooie weer, morgen rokjesdag! :))

xxYz 

6 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd en wat een leuke traktatie! Dat zal vast in de smaak gevallen zijn. Mijn dochter heeft gisteren ijsjes getrakteerd in de klas, was er ook gelukkig echt weer voor. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Pascale, en jij nog van harte met je dochter. Ijsjes zijn ook altijd een grote hit en zeker met dit weer, heerlijk! xx

   Verwijderen
 2. Yz, ik vind hem echt SUPER! Een geweldige vulkaan traktatie ♥ ! Proficiat met jouw jongste grote zoon! Ik ga deze pinnen op pinterest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte met je zoon, wat een geweldige traktatie! En dan ook nog met live uitbarsting, dat zullen de kids zeker te gek gevonden hebben... Ik ga je idee zeker onthouden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je compliment en leuk dat je em gaat onthouden Marieke :)) x

   Verwijderen