woensdag 17 juni 2015

Milano Moods 2015 - IV . Urban GreensEen van de (letterlijke) hoogtepunten, ook dit jaar weer, was voor mij dat Milaan zo verrassend groen is. Als je 't hebt over een urban jungle...Milaan is 't! Naast de mooie expo's waar groen een rol speelt, vind je oases in de stad, gebouwen begroeid met klimplanten en balkonnen en dakterassen vol met potten en struiken, wat een contrast met de donkere wereld onder de grond waar de metro's rijden, mensenmassa's zich verplaatsen, reclameborden je uitzicht zijn en daglicht en natuur niet bestaan.  

One of the highlights of my visit to Milan Designweek was again all the greens I saw everywhere. On the different expo's but also on buildings, gardens, balconies and even rooftops. I liked it here at NLXL, where they (re)used containers as huge planters. Great idea.

Op de foto hierboven en de twee hieronder een deel van de stadsjungle bij de expo van NLXL. Zo gaaf al die vaten met planten en containers. En als je goed kijkt zie je de waterleidingen lopen. Hier zorgen ze goed voor het groen. PS weet iemand hoe de plant met die grote lichtgroene bladeren heet die op de eerste twee foto's links in beeld is? En nog een mooie manier om containers te recyclen. 


Milaan bulkt van de mooie oude gebouwen. Prachtig om te zien. Vaak zijn er ook mooie binnenplaatsen bij, of zoals in het hart van Brera, een complete botanische tuin (met sterrenwacht). Ben je ooit in Milaan en zoek je even rust en verkoeling, dan is dit je plek. 

Milan has so many old buildings and with characteristic architecture. This impressive building is in the botanical garden of Brera. (It even has an observatory). If you're looking for a place to have a little rest or want to cool down on a hot summer day, this is your place to visit.  
Wat ik zo bijzonder vind: overal waar je groen ziet, zie je ook de stad, een mooie synergie tussen architectuur en natuur. Dit massieve gebouw staat ook in Brera. Het is een gigantisch complex, zoals zoveel gigantisch is in Milaan. Waarschijnlijk was het ook indrukwekkend geweest zonder begroeiing, maar nu is het indrukwekkend mooi!


I like the synergy between architecture and city nature. This building is in Brera too. Looks gigantic huge and massive. Probably impressive without greens too, but now...wow! Herinner je je het volgende uitzicht nog uit mijn vorige post? De foto hieronder is genomen bij de showroom van Fritz Hansen. Over verticale tuinen gesproken...

The next view is from a window at the Fritz Hansen showroom. Speaking about vertical gardening...


Nog eentje om af te sluiten dan, ook genomen in de botanische tuin, ik 'schiet' natuurijk nooit vierkante plaatjes met camera. Die snij ik later bij en combineer ik weer met de foto's van mijn Iphone. En zo krijg je dus een hele volle groene blogpost ;) Maar onderstaand plaatje kon ik gewoon niet snijden, het werd er niet mooier op. Denk het terrasje er hiervoor even bij...hier zou ik best een boekje kunnen lezen zeg maar, en jij?!

My final picture today is not square, because i took it with camera and normally cut pictures and mix them with my Iphone pictures. But this one I could'n cut. That just didn't look feel well...I can imagine myself sitting here on the terrace in front of this door reading a book, how about you?  


Hope you liked this explosion of greens. 
Have a nice day! 

xxYz 

Read more of my Milan Designweek trip 2015: 

4 opmerkingen:

 1. Oh Yz, ik geloof dat wij toch nog maar een keertje terug moeten naar Milaan! Dankzij jouw ogen zie ik nu ook de schoonheid van de stad! Liefs Marloes X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kan 't je van harte aanbevelen Marloes! Dank voor je lieve woorden :)) x

   Verwijderen
 2. Prachtig dat grijzige blad op de eerste foto en wat mooi dat groen langs die flats. Leuk om foto's hier te zien en zo even mee te kunnen genieten. Nog gefeliciteerd met je gewonnen prijs! Heerlijke koffie! Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je berichtje Pascale, en leuk he, dat ik gewonnen had bij Accessorize Your Home. Als je in de buurt bent kom dan gerust langs voor een kopje koffie van versgemalen boontjes :)) x

   Verwijderen