Flexa Colour of the Year 2016 . Ochregold for our workspace at home


This post is about the Colour of the Year by Akzo Nobel Global Aestethic Center. The theme of the Colour Futures is Looking Both Ways. Meaning that looking forward en designing for the future needs also the knowledge of the past. You can read more about it here. Very interesting story. The result is a colour palet that is both friendly as mysterious, with Ocher Gold as Colour of the Year 2016. I started with painting the walls in my home office with this beautiful colour that lights up when the sunlight touches it and that warms you during rainy grey November days.

Onze (t)huiswerkplek is een open ruimte die verbonden is met de rest van de woonkamer/keuken. Handig als je vanuit huis werkt, maar ook met opgroeiende kinderen die huiswerk moeten maken en gek zijn op gamen. We vinden het fijn om ze in de buurt te hebben en nog een beetje te kunnen meekijken met hun online avonturen. De tafel maakte hubs zelf op maat. We hebben een heel licht huis, met veel witte muren maar houden ervan om kleur als statement te gebruiken, grafisch, een aanvulling op de rest van de omgeving. De vraag van Flexa om iets te doen met Okergoud, de kleur van het jaar 2016 kwam als geroepen. Want ik kan wel zeggen dat precies dit de kleur is die ontbrak in onze homeoffice/atelier/studieruimte/'gamezone'.

Deze week kon ik de klus afmaken en weer met inrichten beginnen. Het is maar een klein hoekje, maar wat kan je daar druk mee zijn. Een goede voorbereiding met veel afplakwerk zorgde ervoor dat ik daarna lekker kon doorwerken, de eerste laag liet ik hier al zien. Okergoud is een kleur die oplicht als de zon erop schijnt en een warme omarming als het grijs is buiten. Een kleur die matcht met het natuurthema dat in ons hele huis een rol speelt, die matcht met de kunst van hubs en die de witte rolgordijnen, prints en planten prachtig laat uitkomen. Geen straf om hier veel uurtjes door te brengen ;)) Nou heb je een beetje een idee waar de meeste blogposts ontstaan...

Detail: De HagedornHagen kever komt van Mint Interiors, de Oelwein buffalo van House of C en de I share what i see print via beeldSTEIL, de laatste twee na jaren eindelijk eens ingelijst ;) De borduursels heb ik gekregen van een tante. Oud en nieuw, een perfect samenspel in ons huis en een mooie afgeleide van het thema van de Flexa Colour Futures 2016: 

<<  Looking Both Ways >>

Dit onderwerp en de bijbehorende kleuren komen voort uit wereldwijd onderzoek naar kleuren in diverse disciplines, zoals fashion, design en grafische vormgeving. De uitkomsten worden vertaald naar een kleurenprognose voor de toekomst. We staan op het kruispunt van twee tijdperken, die mooi uitzicht bieden op wat komen gaat en wat was, die nostalgie, traditie en innovatie verbinden. Een tegenstelling waarbij de een niet zonder de ander kan. Subthema's zijn Heritage & Future, Dark & Light, The Grid & Letting Go en Word & Pictures. Het kleurenpalet dat hieruit voortkwam is zowel ingetogen als intrigerend, vriendelijk als mysterieus. Een kleurenthema en motivatie waar ik alleen maar heel blij van word...net als van m'n opgeruimte 'kantoor'. 

Wil je er meer over lezen kijk dan op deze site.

Geniet van je weekend!
Happy weekend!

xx Yz


Reacties

  1. Lieve Y
    Wat is het super mooi en leuk geworden. Ja jullie hebben een meer dan geweldig huis. Chapeau. lfs Nienke x

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten