Something personal . poetic paintingsTrots en dankbaar. 
Als ik dit plaatje hierboven zie, word ik blij en voel ik me dankbaar, mijn allerliefste kroost en lief. We waren een dag in Friesland, in Gorredijk, want hubs heeft zijn eerste expositie. Hij schildert nachtlandschappen, alledaagse plekken, ogenschijnlijk stil, die eenmaal op doek een krachtig en tegelijk poëtisch verhaal vertellen. En hoe mooi is het om zijn werk
 eens bij elkaar te zien hangen in de karakteristieke galerie Hoogenbosch. 


This post is about the paintings of my husband. They can be seen on an exhibition in the beautiful Gallery Hoogenbosch (until Dec 24th 2015) and on this site

Ik val meteen maar met de deur in huis, want kijk: 
Onderstaand doek (en meer schilderijen) liet ik al eens zien in een eerdere post. De galeriehouder vond het waarschijnlijk ook erg mooi, want het kwam terecht op de voorkant van de flyer van de tentoonstelling. 
Wat bijzonder om de schilderijen aan de witte muren te zien hangen. Om stil van te worden. Ook de kinderen keken hun ogen uit. We kennen alle doeken, maar nu ze uit het 'atelier' zijn, spreken ze nog meer.


De expositie kwam niet zomaar tot stand. Al jaren geleden volgde manlief schilderlessen bij Siert Dallinga. Dat smaakte naar meer. Hij vroeg Siert om meer les te krijgen, maar dan één op één. Er  ontstond een mooie band tussen meester en leerling. En nu exposeren ze samen, hoewel in een andere zaal. Siert is naast het schilderen ook beelden gaan maken. De beelden zijn gevormd met een kettingzaag en vervolgens gekleurd.  Ze zijn rauw en tegelijk verfijnd, mysterieus en vertrouwd, over statement gesproken... 


Meer over het werk van Siert Dallinga vind je hier.

Afgelopen zondag was de opening. Er werden mooie woorden gezegd en onder het genot van een drankje nagepraat en rondgekeken, met genodigden, vrienden en familie. Aan het eind van de dag bood een tablet even wat afleiding in een rustig hoekje van de expositieruimte, een oud klaslokaal met prachtige raampartijen. 
Een bijzondere dag, met bijzondere werken op een bijzondere plek. Nog tot en met 24 december te bezichtigen in Galerie Hoogenbosch te Gorredijk - Friesland. Op de site vind je het adres en openingstijden. 
Meer schilderijen zien? klik hier 

xxYz Reacties

 1. Lieve Y
  Wat prachtig. Indrukwekkend. Inderdaad om stil van te worden. Ken natuurlijk alle doeken. Zo komen ze extra mooi uit tegen die witte wanden. Ben erg trots. Dat mag wel als moeder toch. Dank je wel. Mooi Blog.
  Lfs. Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je Nienke, en zeker weten dat je trots mag zijn! lfz, xx

   Verwijderen
 2. Zo tof! Lijkt me bijzonder om werk van je man te zien hangen. En zoals ik al op insta zei, ik vind het werk dat op de flyer staat echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was bijzonder om al die prachtige werken te bewonderen in dat mooie pand met goed licht. Thanx! Lfs, Mai

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zullen jullie daar vol trots gelopen hebben om al die mooie schilderijen te zien hangen! Liefs Pascale

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten