Amsterdam . sightseeing & the LightFestival

 Meestal proberen we in de kerstvakantie een dagje Amsterdam te doen. Van te voren maken we geen plannen, dit keer een beetje, want we boekten bij aankomst in Amsterdam al de rondvaarttocht voor later op de dag. Bleek een goed idee, want toen stonden er enorme rijen. Een parkeertip deelde ik al eens met je in een vorige blogpost. Namelijk de Oosterdok (12 euro voor 5 uur en langer). Dit keer stond er een megalange rij. We konden nog omkeren en in de tussentijd vanuit de auto een gereserveerde plek boeken in P1. Ietsje duurder (en 3 euro toeslag voor de lastminute boeking, maar hé, 23 euro voor een hele dag Amsterdam...ons hoor je niet klagen, treinkaartjes voor 5 personen waren duurder geweest en het geld geven we liever uit aan leukere zaken ;) 

 After Christmas visiting Amsterdam is a yearly tradition. The city is crowded and decorated with joy and lights. We walked around  and visited some shops at the Haarlemmerdijk, the Noordermarket, Rozengracht, 9straatjes, MagnaPlaza and Bijenkorf. Instead of MacDonalds we found the perfect alternative at the Burgerbar Warmoesstraat and we ended our day with a Canalcruise, Watercolors by night during the Lightfestival. Amsterdam is always a good idea! Vanaf de Hendrikkade liepen we richting Haarlemmerdijk. Eindelijk eens in Sukha geweest. Had het al zo vaak voorbij zien komen, dat het gewoon een keertje moest. Een mooie witte wereld. Niet de mijne, maar mooi gedaan, dat zeker. 
Ik kon meer mijn hart ophalen op de Noordermarkt (elke maandagochtend), heerlijk om te struinen tussen alle vintage kleding en spullen. 


 


Daarna vervolgden we onze route over de grachten naar de Rozengracht. Even een dosis kleur snuiven bij Kitch Kitchen. En nog wat leuks voor in de boom scoren. 
Hierna volgden de 9 straatjes. De kids hoopten nog dat het een benaming was voor 1 straat, dus we hebben ze maar niet allemaal gedaan ;)) Daarna Magna plaza, om even te kijken bij Sissyboy en de concept store Gekaapt, om ons vervolgens te storten in de Bijenkorf drukte. De Kalverstraat lieten we voor wat het was. De Utrechtsestraat lag helaas net uit de route om er nog even heen te lopen. Volgende x weer! En toen richting rondvaartboot. Ik kon de kids uit de MacDonalds houden en we vonden een veel beter alternatief in de Warmoeesstraat. De Burgerbar. Deze gaan we zeker onthouden voor een volgende x Amsterdam, prima burger, die je naar believen kunt aanvullen en heerlijke echte patatten in een leuk fris interieur. Hoera!  En toen de rondvaart. We hadden een avondtour geboekt ivm het Light festival Amsterdam. Onze boot vertrok om 17.30 en voer in ongeveer een uur langs de verlichte kunstwerken in het water. We vonden dat een rondvaart in Amsterdam bij de opvoeding hoorde en in combinatie met de lichtjes was het natuurlijk helemaal leuk, zo op een donkere decemberavond. Eem filmpje van een van de kunstwerken vind je op mijn SOYZ facebookpagina. Mocht je dit ook nog van plan zijn....een open bootje is misschien leuker want voor mooie foto's besloegen de ramen telkens. Of lopend langs de objecten kan ook natuurlijk. Amsterdam is altijd een goed idee :)) 
Geniet nog van de laatste dagen van 2015. Terugkijken, vooruitkijken, en vooral lekker genieten van wat is. EnJOY! 

xxYz 


Reacties