Maastricht . De Brandweerkantine, coffee, books and vintage

This post is about waiting in Maastricht. While my father was at the hospital for serious surgery, my mom and i where trying to enlighten the waiting while having tea and coffee at inspiring places such as De Brandweerkantine in the center of Maastricht. A worth visiting location, due to the blending retro and vintage interior and accessories.

De afgelopen maand speelde Maastricht weer een rol. Mijn vader lag voor een zware operatie in het ziekenhuis, een spannende tijd, maar inmiddels gaat het de goede kant op en mag hij al bijna naar huis. Betekende dus weer veel uurtjes in en rond het UMC rondbrengen. Wachten, heel veel wachten. Samen met mijn moeder bleef ik in Maastricht om in de buurt te zijn. Wachten wilden we niet alleen maar binnen de ziekenhuismuren doen. Er zit een prima restaurant bij, daar niet van, maar even eruit en wat afleiding kon geen kwaad. Maastricht is een prima plek om te wachten. Shoppen, daar stond het hoofd niet naar, maar een lekkere kop thee, cappuccino, soep...

Een fijne plek tijdens deze dagen was hoe toepasselijk, de Brandweer kantine. De mannen die hier wachtten tot ze opgepiept werden om een brandje te blussen hadden een plek in centraal Maastricht tot de jaren 90. Een mooie locatie aan de Capucijnenstraat. De sfeer is helemaal in tact gebleven door de ruimtes in te richten met meubilair uit de tijd van de architectuur van het pand. Lang leve de vintage meubels, de kringloopparels en retro accessoires. Ook voor mijn moeder een nostalgische ervaring, om ineens weer in een andere tijd te zitten en een overigens wel bijdetijds theezakje te kiezen uit een koektrommel die je jaren geleden toch maar eens hebt weggedaan...

Ik probeerde niet al te opvallend wat foto's te maken zonder er andere gasten herkenbaar bij op te zetten. Dat is soms nog wel eens een sport. We zaten er rond lunchtijd en waren niet de enigen. Nou ja...als je maar lang genoeg wacht...;) 
Achter die mooie ronde buffetkast school een kinderhoek. Dit is toch een groot feest der herkenning? Tenminste als je ongeveer van mijn leeftijd bent natuurlijk...ik vind het gewoon allemaal leuk.
Die tv, geweldig toch...
En dan die vazen...love it. 
Uiteraard ook hier een cactuscollectie en ander kamergroen, voor het nodige 70's jungle gevoel. 


De andere zijde van de Brandweerkantine heeft een lange bar met krukken, werkplekken en een lange rij met boeken. Staat er wat van je gading bij, zet er dan een ander boek voor in de plaats en kies je favoriete titel. 

Trouwens, talking about books...als je een andere plek zoekt om een mooi boek te vinden in Maastricht, dan mag een bezoekje aan de Dominicanen boekhandel niet ontbreken. Ik had er al veel over gehoord, maar was er nog nooit geweest. Kan niet anders zeggen, de locatie is prachtig. Boeken in een kerk passen prima. Hoewel...als je eenmaal je focus op de boeken hebt, vergeet je gewoon waar je bent ;)) Er is ook een afdeling muziek, tweedehands, engelstalig en ook hier kun je een fijne koffie drinken met sjiek taartje. 
PS Looking for books? (also a floor with English books, secondhand books and music!) the Dominicanen bookshop situated in a church, is a must visit. 

Nog even terug naar de Brandweerkantine: Ook voor een filmvoorstelling, pingpongmatch, dansavond, creatieve markt of andere leuke events kun je hier terecht. Check de site en hou je agenda er maar bij. In een volgende blogpost deel ik nog een fijne koffiespot en een andere toepasselijke wachtlocatie.

Fijn weekend! 

xxYz  

*

De Brandweerkantine 
Capucijnenstraat 21
6211 RN Maastricht 
043-852 22 29

Boekhandel Dominicanen
Dominicanerkerkstraat 1
6211 CZ Maastricht
043 - 410 00 10Reacties

  1. Wat een ontzettend gave plek zeg! Dat interieur is echt te gek. Leuk om te lezen Yz en goed om te onthouden :). Lfs, Mai

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx mai, gaaf he...zeker langsgaan als je eens in het zuiden bent! Xx

      Verwijderen

Een reactie posten