dinsdag 5 april 2016

DIY . botanische traktatieMijn jongste zoon was jarig. Het was een paar dagen feest. Eerst een discofeest met heel groep 8 en daarna de grote mensenverjaardag en hij mocht natuurlijk trakteren in de klas. Inspiratie daarvoor had ik nog niet echt. Vorig jaar kwam hij zelf op het idee om op een vulkaan te trakteren, die kun je HIER nog eens terugzien.

This post is about a botanical treat because it was my sons birthday. Last year he asked for a VOLCANO. This time he had no idea, so I've bought cakes (just for sure, if we would run out of ideas and/or time) and checked my Pinterest board SNACKS & TRAKTATIE. After a busy party weekend I was happy I could use the cakes. With green marzipan i customized them with mini plants. The kids loved it :)

Dit keer liet hij het aan mij over. Bij Hema nam ik zaterdag vlak voor sluitingstijd voor de zekerheid nog een stapel  cakejes mee. Just in case. En eerlijk is eerlijk, toen alle gasten zondagavond vertrokken waren en de vaatwasser draaide zat zelf bakken er niet meer in. Ik pakte de cakejes en boog ik me over zijn laatste basisschool traktatie, onder andere met behulp van mijn pinboard SNACKS & TRAKTATIE op Pinterest.

De cakejes waren de perfecte basis en lang leve een dochter in huis met een voorliefde voor bakken: we hadden groene marsepein op voorraad! Geheel in botanische, moestuin- en cactussferen ging het verder vanzelf.

Moestuintje of steppe met cactus erop. You name it.

Voor de presentatie vond ik nog een kratje en een zeef uit de keuken zodat een tweede laag mogelijk werd. De blaadjes aan de zijkant zijn basilicumblaadjes en de nepspinnen had ik nog in huis van een vorig feestje. Zoonlief keurde het goed ;))

 De plantjes waren in een mum van tijd op...

Fijne week! 

xxYz 
4 opmerkingen:

 1. Geweldig mooie traktatie. Kan het geloven dat deze zo op waren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank voor je leuke compliment Alet! Fijne dag! groetjes, Yzette

   Verwijderen
 2. Ze zien er hartstikke leuk èn lekker uit. De presentatie is de dikke punt op de i!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Gertud, lief van je. En gezellig dat je ff kwam buurten op m'n blog :))

   Verwijderen