donderdag 29 september 2016

Trend . Hotel Boutique by Karwei

Bij een bouwmarkt denk je niet aan een hotel. Of andersom. Dat het toch mooi kan samenkomen blijkt uit de beursstand van Karwei op de vtwonen & designbeurs. Geen gereedschappen, spijkers, houten platen, rekken met verf of behangplaksel. Nee allemaal niet, maar wel wat je ermee kunt maken en bereiken. Pure inspiratie. This post is about Dutch construction market Karwei. At the vtwonen & designbeurs they built a Boutique Hotel. Filled with soft materials, stylish details and realizable DIY's Karwei inspires to create a lazy and luxurious lobby feel in your home too. 

Karwei bouwde een boutiquehotel op de beurs. Warme kleurstellingen, aaibare materialen, zachte behangen en stijlvolle prints. Het was er allemaal. Even de luxe van een hotellobby beleefd. Omarmd door warme donkere kleuren, glanzende details en donker hout. Kom maar op met de winter. Trouwens na een bezoek aan de beurs vraag je je sowieso af of er nog wel witte wanden zijn in Nederland :) We zoeken blijkbaar dus naar warmte en zachtheid.

De zithoekjes met poefjes en stoeltjes van velours wil je aanraken. Gouden details, zachte stoffen, niet overdreven bling, gewoon subtiele glamour. Een niet alledaagse setting waar je maar al te graag wat van mee wil nemen voor thuis. Leuke ronde tafeltjes, mooie lampjes, kasten vol kussens, vaasjes en kandelaars. Het deed me eerder denken aan een Bolia store dan aan de gemiddelde bouwmarkt :)

Something old, something new, something borrowed, something blue.

 Je eigen Karweiwinkel ziet er nu echt niet ineens anders uit hoor. Ik was er vandaag nog. De velours stoeltjes zijn misschien best een vreemde eend in de bijt twee gangpaden na de verf en houten schuttingen. Maar je kunt wel zien wat je er mee kan. En dat wilde ik al bijna tegen iedereen vertellen die er ook rondliep in z'n kluspak. Wat je kunt bereiken met dat poefje, lampje, tafeltje en kussentje. En met mooi behang van Graham en Brown op de wand, er was zelfs een velours wandje (!), een stijlvol lampje en lekker dik vloerkleed. Of we nog zitten te wachten op gouden ananassen en flamingo's weet ik niet. Maar toch blijft het leuk, vooral met een lik verf! Verder verplicht aanvullen met kringloopschatten, natuurvondsten en kunst. Uiteraard met het onmisbare groen als finishing touch. Karwei weet van de Urban Jungle trend. 


Ook de DIY's zijn tres chique. Mijn favoriet is de lamp die een zonsverduistering lijkt. En vazen die beplakt en beschilderd zijn, een eettafel met geschilderde steigerbuizen waar magazines overheen hangen, geen foto van, maar zo simpel en sterk. Het ontwerpteam van Karwei heeft goed rondgekeken op de internationale beurzen en winkels en tilt de bouwmarkt hiermee weer naar een hoger plan. Je tandenborstel en koffer hoeven niet mee de volgende keer dat je bij de Karwei bent, slapen doe je gewoon thuis. Maar je weet nu wel waar de mosterd vandaan komt. Karwei heeft de tools en inspiratie die sjeu aan jouw interieur kunnen geven, want je moet het wel zelf nog ff doen!  En nee, dit was geen gesponsorde post ;) 

Chapeau Karwei! 

xxYz 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten