Worth a visit . The Harry Potter Studio Tour & Exhibition
When in London...als je Harry Potter fan bent zijn er talloze plekjes die je kunt bezoeken die je uit de films kent. De milleniumbridge, Kings Cross station, om dé foto te maken op Platform 93/4 en meer. Je kunt via internet routes vinden, of een tour boeken. Wij waren in de meivakantie in Londen en combineerden een bezoek aan deze stad met diverse plekken waar Harry Potter scenes zijn opgenomen. Met als topper een bezoek aan de Warner Bros Studio Tour 'The Making of Harry Potter'. Je ziet de decors, props, kleding en special effects van de Harry Potter filmserie. Magisch en gewoon ontzettend de moeite waard, ook als je geen grote fan zou zijn, valt hier genoeg te genieten. Een feest van herkenning als je de films hebt gezien.

This post is about visiting the Warner Bros Harry Potter Studio tour. A definitely worth a visit place. We were in London last May and to visit a few highlights of the city and feel the Harry Potter magic. You have to book your visit to the studios in advance, but it is worth the wait. 


Je bezoekt de Studiotour alleen met vooraf geboekte tickets. Je mag naar binnen op een vast timeslot (een vaste tijd wanneer je naar binnen mag)  en vervolgens mag je er zo lang blijven als je wil, alleen het is wel een eenrichtingsroute, dus als je eenmaal een bepaalde ruimte gezien hebt en verlaat, kun je niet meer terug. Er gaan bussen vanaf Londen en je kunt er ook met je auto heen. Maar dus niet 'spontaan', want aan de deur worden geen tickets verkocht. Plan je weekendje Londen ruim van tevoren als je ook deze expo wil bezoeken. Als je de verhalen van JK Rowling kent dan herken je de scenes en de plaatjes hieronder wel. Ik laat het verder aan je fantasie over en de magie zijn werk doen.
Wij waren hier met onze kids. De jongste is de grootste Harry Potter-fan, dus alle films worden hier keer op keer bekeken. Om in deze studio's rond te lopen had daardoor ook iets nostalgisch, alles is zo bekend. En ook ontroerend, want ah ja Sneep...daar issie nog...


Alles is tot in de details uitgewerkt. Als je van plan bent de Studio's te bezoeken hoef je niet perse een uur in de rij bij Kings Cross station voor het maken van die ene foto ;)  Maar dat wisten we toen nog niet, bovendien is Kings Cross toch een mustsee voor de liefhebber en er zijn ook speciale Harry Potter-shops, die net weer andere dingen verkopen dan in de winkel bij de studio's. Op beide plekken kijk je je ogen uit. In de Studio's vind je de Zweinstein / Hogwarts Express.
Er is ook een speciale route voor kinderen om reliëfafdrukken te verzamelen in je Harry Potterpaspoort en de Gouden Snaai te vinden. 
Verder is het ook heel gaaf om de maquettes, maskers en modellen te zien die voor de films gemaakt en gebruikt zijn. Echt een kijkje achter de schermen.
De bovenstaande foto's laten slechts een fractie van het geheel zien. En ik weet zeker dat we nog niet alles gezien hebben, zo gedetailleerd is alles uitgewerkt. Je kunt met een audiotour door de studio heen, dan krijg je veel achtergrondinfo en maakt de beleving nog intenser. Je loopt over de Weg is weg, kunt op een bezemsteel vliegen als een tovenaarsleerling en boterbier drinken... een superbeleving voor Harry Potterfans (plus reisgenoten ;) 

In mei was het laatste boek nog niet uit en ook het theaterstuk 'Harry Potter and the Cursed Child' nog niet in premiere gegaan. Je ziet hier de decoratie nog ingepakt bij de entree van het Palace Theatre. Na Londen bezochten we de Cotswolds en ook daar kwamen we soms geheel onverwacht plekken tegen waar scenes waren opgenomen. Harry reisde met ons mee. En daarom is het zo mooi dat deze tekst aan het eind van de Studiotour hing: 
The Harry Potter exhibition will come to the Netherlands! 

En nu is net bekend geworden, dat de Harry Potter expo naar Nederland komt. Naar Cinemec in Utrecht. Deze reizende expo deed al wereldsteden aan als New York, Sydney en Tokio. Klik HIER voor meer info, tickets etc. Ongetwijfeld veel overeenkomsten met de tour in London, maar we gaan gewoon weer :)) 


Reacties

 1. Heerlijke foto's! Staat echt nog op mijn lijstje! Ik ben ook zo benieuwd naar de tentoonstelling in Utrecht :) Fijn weekend lieve Yzette. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Karlijn voor je compliment :)) in Utrecht wordt het vast net zo gaaf. Fijn weekend! xxx

   Verwijderen
 2. Oh wat ontzettend leuk Yzette, ben ook een groot fan van Harry Potter!! Las inderdaad over de expo die naar Utrecht gaat komen, is een stukje bereikbaarder voor me dan London ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Denise, Utrecht is zeker makkelijker te doen :)) En het is vast net zo gaaf! En als er weer eens een Frida Kahlo expo komt gaan we samen he? Fijn weekend! xx

   Verwijderen

Een reactie posten