dinsdag 25 oktober 2016

Colour . Painting Blues
Vorige maand plaatste ik een blogpost over Denim Drift, de kleur van het jaar 2017 van Flexa. Je kunt het HIER nog eens teruglezen. Een heerlijke kleur waar ik getriggerd door die foto's ook creatief mee aan de slag wilde gaan. En in DEZE BLOGPOST kun je nog eens zien hoe de stand van Flexa op de vtwonen & Designbeurs eruit zag met deze kleur als uitgangspunt. 

Boven de bank in de woonkamer maakte ik een grote cirkel in deze trendkleur. Dankzij de lichtinval verandert de kleur met de dag mee, van een frisse blauw naar een warme grijzere toon. Met een Flexa kleurentester maakte ik er ook nog een donkerblauwe cirkel naast in de kleur Dazling Night. Eindelijk had ik een mooie plek om een paar van m'n mooiste borden uit mijn verzameling blauwwit servies op te hangen. Een oud bord van Royal Boch met een schip erop. Een prachtig bord met De Kleine Zeemeermin van Rosendahl Copenhagen dat ik kocht in Denemarken. Het bord is uit een serie, ontworpen door Lin Utzon ter gelegenheid van de 200e 'verjaardag' van Hans Christan Andersen, het stond al ruim 10 jaar in een doos in een kast te wachten op een mooi plekje, want ik vond het echt zonde om ervan te eten. En een bordje van de Taika serie van Iittala ontworpen door Klaus Haapaniemi. 


This post is about coloring our wall with blues. I chose to place circles on the wall to put a little fun in our home. The big circle is painted with Denim Drift, Dulux colour of the year 2017. The smaller circle is painted with a colourtester of Dazling Night. Imagine what you can do with a serie of Colour testers in your home :) 
Ik hou ontzettend van combineren, van mixen en matchen met nieuwe spullen en natuur- of kringloopvondsten. Door deze cirkels op de muur te schilderen vind ik het nog beter bij elkaar passen. Stylen is voor mij schilderen met spullen. Door ze op een bepaalde manier bij elkaar te plaatsen versterken ze elkaar, vertellen ze een verhaal en vormen ze een harmonieus geheel. Door ook nog kleur toe te voegen op de wand wordt het plaatje echt compleet. En eerlijk is eerlijk: m'n meis begint het virus al aardig over te pakken, want zij heeft het wandrek ingericht.Het is best even een ding om een cirkel op de muur te schilderen. Man en kids keken het hele plan sowieso met argusogen aan. Ik gebruikte een potlood met een touwtje en hield dit vast op 1 punt. Het is even lastig om dit stabiel te houden, maar uiteindelijk kwam er een ronde vorm uit. De gekleurde cirkels vormen samen met de verzameling eromheen een geheel. De bordjes komen mooi uit en het is zo een speelse wand geworden, want waarom zou je niet gewoon wat vaker met kleur en en vormen spelen in je interieur. 
Onderstaande foto is nog van het beginstadium. Op Instagram liet ik af en toe al wat zien. 
Ben benieuwd wat je vindt van het eindresultaat. Zou jij ook figuren op je muur schilderen? 
De wand heeft de naam 'planetarium' gekregen hier in huis...ik ben al lang blij, hij is niet afgekeurd ;) De afgelopen weken hebben we trouwens meer geschilderd in (en om het) huis. Manlief heeft ook flink geholpen en kreeg de smaak te pakken. Zo kunnen we gezellig de wintermaanden in. Binnenkort vind je hier meer over onze andere kleurprojecten.
Tot snel, fijne week! 

PS(aanvulling) de man op de foto in het kaartenrek is zoals je misschien al herkend had Pablo Picasso. Deze kaart kocht ik in het Picasso Museum in Malaga, zijn geboortestad. En nou kom ik er toevallig net achter dat Picasso het vandaag zijn geboortedag is....geen toeval toch?! 


xxYz

met dank aan Flexa 
2 opmerkingen:

  1. Wat een super leuk idee! Ik ga in december mijn woonkamer ook opnieuw inrichten en ik wil ook 1 muur gaan verven. Dit zou echt heel erg leuk staan. Ik ga dit zeker proberen. Ik hoop dat het er heel mooi strak uit komt te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk Rosa, dat komt vast goed. Het is het handigste om van buiten naar binnen te werken. Dat heb ik hier niet zo goed laten zien, maar de buitenste rand heb ik met een heel klein penseeltje ingekleurd en daarna de binnenkant gewoon met een rollertje. Je kunt ook een dienblad gebruiken om een kleine cirkel te maken. Succes, ben benieuwd naar het resultaat. Fijn weekend! groetjes, Yzette

      Verwijderen