DIY . woonhanger met groenDe eerste editie van Creative Life was een groot succes. Leuke deelnemers met mooie producten in hun shops en gave workshops. Wij gaven er ook een aantal. Dit kun je terugzien in mijn vorige post
Een van de items in ons workshopaanbod was de woonhanger met groen. Hij is heel eenvoudig te maken. Als je de juiste materialen hebt natuurlijk. 

Daarom zijn de basics voor deze hanger nu in mijn webshop verkrijgbaar. Want ook zonder begeleiding gaat het vast lukken een fraai kunstwerkje voor in huis te maken. Het enige dat je nog even zelf moet regelen zijn de takken eucalyptus of gipskruid. Of misschien kies je wel voor bloemen of ander groen. En weet je wat ook heel leuk is. Om er nog wat draden aan te knopen. Check mijn SHOP als je een DIY-pakketje wil bestellen.
This post is about a wall hanger with green and beads. This was one of the items that could be made in our workshops at Creative Life (a Ducht event that took place last weekend, see my former post). 
For the ones who didn't have the time at the fair of didn't come at all, you now have the opportunity to make it by yourself. I sell the materials in my WEBSHOP. Just buy the greens you want to add at your local flowershop. 


Je begint met het knippen van het ijzerdraad in kleine stukjes van ongeveer 3 cm. Als je er een stuk of 10 hebt dan is dat waarschijnlijk wel genoeg. Vervolgens neem je soepele zijtakken of bovenzijde van een eucalytpus tak, deze zijn nog lekker buigzaam. Deze stukjes bind je vast aan de onderste helft van de metalen ring. Als je het leuk vindt kun je natuurlijk rondom gaan. 
Het leren koord bevestig je met een dubbele knoop halverwege de ring. De eerste knoop om het metaal heen. De tweede er strak overheen. Nu rijg je de kralen op het koord en maakt het andere uiteinde vast aan de andere kant van de metalen ring met een zelfde knoop. Soms is het koord al stug genoeg zodat de kralen blijven hangen. Anders is een beetje houtlijm een idee. 

Een andere leuke toepassing is om er touwtjes aan te knopen en bijvoorbeeld nog een bloem toe te voegen. Knoop als eerste het touw aan de ring en later pas het groen.
Bijvoorbeeld 6 stukjes van 20 cm, daarna 4 van 30, 2 van 40 en 3 van 50 cm in het midden. Je kunt de touwtjes schuin afknippen zodat het 1 lijn is, maar ook een beetje random laten hangen zoals hier. Het levert het volgende resultaat op:
Geinig toch?

xxYz 

PS Was je bij Creative Life en deed je deze workshop bij ons? Stuur me dan een pb op yz.soyz@gmail.com. Ik stuur je de touwtjes toe als extraatje. Reacties

  1. Ik vind ze zo leuk Yzette! Ik had natuurlijk eigenlijk een workshop bij jou moeten volgen :) X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vond het al lang leuk dat je ff kwam buurten Karlijn! xx

      Verwijderen

Een reactie posten