zondag 1 oktober 2017

Colour of the year 2018 . Heart Wood

Elk jaar kiest het Flexa Colour Lab een kleur die bepalend is en die het beste past bij wat er wereldwijd speelt op het gebied van sociale, economische en design trends. De uitkomsten van deze studie vormen de Colour Futures. Ik was heel benieuwd wat het zou worden na Ochre Gold in 2016 en Denim Drift in 2017. Ochre gold paste ik toe in onze werkhoek. De hoek die wit en heel licht was, werd er een flink stuk gezelliger van. Je kunt het HIER terugzien. Denim Drift was vorig jaar een kleur die uitnodigde om er creatief mee aan de slag te gaan. Life in a new light was het thema, bekende items in een nieuw jasje. In ons huis schilderde ik een cirkel in Denim Drift op de muur aangevuld met Delfts blauw een vertrouwd gezicht met een eigentijdse twist. Je kunt het HIER nog eens terugzien. 

Afgelopen maand werd door Flexa de kleur van het jaar 2018 bekend gemaakt. 

Heart Wood. 
Heart Wood heeft het aaibare van onbewerkt hout en geeft ons de pauzeknop die we nodig hebben in het leven dat steeds sneller gaat.

This post is about the Flexa / Dulux Colour of the Year 2018. Heart Wood!
This is part of a series of posts of bloggers who work with this calming colour in their homes. Scroll down for the results and a link to PRCHTG for more inspiration. 


Flexa daagde me uit met deze kleur aan de slag te gaan. Heart Wood is een warme kleur die een volwassen vegrijsde roze is. Een kleur die je huis een welkom en behaaglijk gevoel geeft. De keuze voor Heart Wood werd gemaakt door de kleurspecialisten van het Flexa ColourLab. Samen met diverse internationale designexperts en trendwatchers zagen zij dat er over de hele wereld steeds meer behoefte ontstaat aan huiselijkheid. Omdat Heart Wood in verschillende kleurcombinaties een geruststellende, levendige of juist rustgevende werking kan hebben, is dit de perfecte kleur voor die mondiale trend. Heart Wood komt uit een palet waar serene natuurlijk kleuren de hoofdrol spelen, die je huis een behaaglijk gevoel geven. En met de koude donkere maanden in het vooruitzicht leek me dat precies wat onze woonkamer nodig heeft. 

Dit is de voor situatie, we besloten te kiezen voor een wand en een kruk met een kleur uit het nieuwe palet. 


Er zijn vier palletten waar Heart Wood een rol in speelt. Je kunt HIER meer lezen over  Heart Wood  en de mogelijkheden met deze kleur. Flexa verrast weer met mooie paletten. Ik koos voor het palet A Welcome Home en gebruikte de Flexa Visualiser App om te testen op de muur van onze woonkamer. Hieronder zie je wat voor een handige tool deze app is. Je kunt em gratis downloaden op je telefoon of tablet. Ik koos om te testen met Faded Indigo (rechtsboven), Cobalt Night (linksonder) en Heart Wood. De eerste twee tinten omdat ik al veel blauw tinten op de muur heb en ik benieuwd was hoe het eruit zou zien al je dit verder doorvoert. En ik wilde zien wat Heart Wood zou doen. 

Het resultaat zie je hier: 


Gaaf he. Welke zou jij gekozen hebben? Ik vond het eigenlijk alledrie heel mooi en warm ogen. Cobalt Night vond ik super, maar wel heel erg donker. We hebben in de keuken (zie bijv. HIER) ook al een donkere wand in Industrial Grey dus het moest wel ietsje lichter. De Faded Indigo is een tikje donkerder dan Denim Drift en het leek me leuk om iets totaal anders te doen. 

Conclusie: we gaan voor Heart Wood!

Gelukkig kon ik ook de kleuren in het echt zien met de kleurtesters. 
Zie hier de resultaten. Wederom vond ik de combinatie met Heart Wood het spannendst bij de bank én bij de cirkel in Denim Drift, want het leek me zo leuk om die te laten zitten.


En dus werd er deze week geschilderd. 
Eerst heb ik de muur voor een deel afgeplakt en om de cirkels heen geschilderd. Gewoon om te kijken hoe het effect was. Maar we vonden het toch rustiger om de hele wand te doen en over de donkere cirkel heen te schilderen. De Denim Drift cirkel wilde ik heel graag nog even houden, ik vind het een hele krachtige combi. Is niet iedereen in huis het over eens, maar voorlopig houden we het nog even zo;) 


De verf dekte erg goed en het resultaat is verbluffend. We hebben een nieuw huis! Het straalt al meteen zoveel rust uit. Fijn met drie pubers in huis ;)) Fotograferen was even lastig op deze wel heel zonnige zondagochtend, maar ik hoop dat je toch een leuke indruk krijgt.Zie je trouwens dat het ik het lampenkapje ook heb meegeschilderd? Bijkomend effect van de visualizer foto's ;)) 


Dankjewel Flexa voor de uitdaging, ben blij dat ik het heb aangedurfd. Deze blogpost is onderdeel van een serie van bloggers die met de kleur Heart Wood aan de gang gaan. Ik mag het stokje doorgeven aan Marieke van PIMPELWIT. Superbenieuwd wat zij met Heart Wood gaat doen en aan wie zij het verfstokje mag doorgeven, succes Marieke! 
Hier genieten we ondertussen volop van het resultaat. Blij dat ik ook een krukje in dezelfde kleur heb geschilderd en de hubs kwam thuis met mooie bloemen van de markt. Dit is mijn nieuwe favoriete hoekje in huis. 

Ps wil jij ook eens een proefje wagen met de Flexa kleurentester in Heart Wood? Laat het me weten. Ik heb er een aantal om te versturen. 

Fijne nieuwe week! 

xxYz

deze blog kwam tot stand in samenwerking met Flexa

9 opmerkingen:

 1. Je weet wat ik van Heartwood vind ;) Maar eerlijk is eerlijk, het staat wel heel mooi bij jullie op de muur! Een fijne combi met Denim Drift. Ik ben trouwens wel verliefd geworden op die Cobalt Night nu, die is mooi! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ja i know ;)) dankje Karlijn, en ja Cobalt Night is een hele gave kleur! xx

   Verwijderen
 2. Wat is het mooi geworden, prachtig bij de cirkel en de bank. Fijn zo met de herfst en winter in aantocht. Geniet er van! Lfs Mai.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Mai, ja fijn he, echt een plekje om op te krullen op de bank...:)) xx

   Verwijderen
 3. Wat is het mooi geworden, prachtig bij de cirkel en de bank. Fijn zo met de herfst en winter in aantocht. Geniet er van! Lfs Mai.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er supertof uit! Leuk dat je cirkel hebt gehouden
  ��
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Lynda, was ook heel verrast door de match van kleuren en de cirkel :)) Ga jij ook nog aan de slag met Heart Wood, ook wel een kleurtje voor jou! xx

   Verwijderen
 5. Wat gedurfd al die kleuren Yzette! Ik durf dat nooit zo goed. Heartwood is wel een bijzonder kleur vind ik want hij verandert zo mooi met het licht mee.
  Liefs Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Pascale, in ons vorige huis hadden we veel meer kleur dan in dit huis, maar nu wel eenmaal op gang zijn....;)) eerst was ik ook iets voorzichtiger in huis met de muren beneden. Deze combinatie verraste me nog meer dan ik tevoren had bedacht. Komt denk ik ook door de bank. En idd Heartwood verandert met het licht, een rustgevende en warme kleur. xx

   Verwijderen