Kleurinspiratie . mijn lievelingskleur is donker


De afgelopen maanden hebben we nog meer gekleurd in huis. De trap, een paar muren,  enkele (details van) meubels.

Na het Heart Wood dat in oktober in de woonkamer op de muur ging (klik HIER voor plaatjes), wilden we ook aan de andere kant van de kamer iets met kleur doen. Daar staat al jaren een groene servieskast. Deze komt uit het ouderlijk huis van mijn schoonmoeder en kwam op gegeven moment bij ons terecht. Ik was al altijd weg van de kleur groen en de kast matcht zo mooi met onze blauw/witte servies verzameling. Maar na een tijd wil je ook wel eens wat anders, echter de kast een andere kleur geven is hier intern een no go. Maar hoe creëer je dan een nieuwe look voor een oude 
kast?
This post is about not painting a cupboard for a new look, but the wall behind it. With the help of the Flexa Vizualizer app I chose the colour River Lush, the deepest darkest green of the Pure by Flexa Colorlab series: same cupboard, new room!  

Door niet de kast te verven maar de muur waarvoor hij staat! Na de Heart Wood sessie was de durf om nog meer met kleur in de woonkamer aan de slag te gaan aanwezig. Witte wanden worden een behoorlijke zeldzaamheid hier in huis ;) De kast is groen en ik dacht dat het mooi zou zijn om em min of meer weg te laten vallen om meer rust te creëren. En dat is gelukt!

Op onze vakantie in Canada werden we overweldigd door de mooie natuur met ontelbaar veel tinten groen. Ook op steigers, gebouwen, etc zag ik mooie kleuren die ik met de Flexa Visualizer app opzocht. Telkens als ik een kleur mooi vond bleek deze uit de Pure by Flexa ColorLab lijn te komen. En vaak was het een kleur uit het River palet.

Alvast een tipje van de sluier van een ander project dat we onlangs deden: onze houten trap, die geel was, de continue zonnestraal in huis, was toe aan een nieuwe laag en deze keer hadden we ook zin in een nieuwe kleur.  De trap is heel subtiel in drie diverse River tinten geschilderd van het midden van de staal (subtle, mild & real). Ook in huis gebruik ik de visualizer app om te kijken hoe kleuren kunnen uitpakken op en muur.
Voor de muur achter de groene kast wilde ik naar een groen zodat de kast minder zou opvallen. Maar of dat een lichte of donkere groen moest zijn was nog even de vraag. In de Kleur van Het Jaar palet 'a welcome home', rondom de kleur Heart Wood had ik nog twee favorieten van de trendkleuren, nl. Cobalt Night en Fresh Foliage, de laatste heeft ook iets groenigs. Ik koos voor de donkerste groen van de River-serie, Lush River en Fresh Foliage om te kijken wat de effecten zouden zijn.  
Onderstaande eerste foto is in de app met Fresh Foliage en de tweede met Lush river. Zo krijg je echt een goede indruk toch? 

Het verfconcept Pure by Flexa ColorLab is onlangs vernieuwd. In een co-creatie met een selectie top Verf- en Behangspecialisten vind je in die winkels prachtige kleurenwanden met grote handgeschilderde A4-stalen. Een wand vol inspiratie! Klik HIER voor winkels waar je de Pure lijn vindt. Een testvel voor de Fresh Foliage maakte ik zelf met een Flexa kleurtester en samen met de Lush River staal kon ik de kleuren echt beoordelen. Een staal van de Cobalt Night had ik nog. Oogt hier overigens wat blauwer dan in het echt. Dan issie bijna zwart, echt diepnachtdonkerblauw. 
Ik kreeg mijn ogen niet meer van de Lush River af.

En dus ging ik aan de slag om een deel van de muur plus de schouw een flinke metamorfose te geven. Heel spannend in de woonkamer, wow, maar met elke baan verf die ik uitrolde werd ik steeds blijer. 
Hier gebeurde echt wat! Ik koos voor de extra matte verf. De verf dekt goed en droogt snel. Met  1 laag was het al mooi, maar met twee lagen werd het groen nog dieper.
Een topkleur tegenover Heart Wood! En ook tegenover het Industrial Grey van de keuken. Onze houten vloer is heel donkerbruin en nu lijkt deze optisch door te lopen in de wand, waardoor het vlak groter wordt en de ruimte breder oogt. Een donkere kleur zorgt ook voor rust. De groene kast staat niet meer zo af te steken tegen het wit. Geen spijt van deze enorme move. En het was ook alweer tijd voor de kerstboom. Deze lijkt wel in het bos te staan. Wel moesten er een paar kleine meubels mee in een andere kleur omdat twee rode krukjes bij de groene muur iets té kerstig werden en de witte salontafel ineens wel heel erg wit was. 
En als je eenmaal voor donkere kleuren gaat wordt donker vanzelf je nieuwe lievelingskleur en zo heb ik de Cobalt Night gebruikt voor de krukjes en tafel, in een krijtvariant. Een hele fijne combi om het nachtelijke blauw te combineren met het diepdonkere groen. Binnenkort of via insta zal ik daar nog wat plaatjes van delen. Want de donkere decembermaand is gezellig, maar weinig goed licht voor foto's. Trouwens voor de Fresh Foliage heb ik ook nog een plannetje :)
Zo blij met alles, wat vind jij? En zou je ook zo'n donkere wand aandurven? Speel maar eens met de app en je zult je verbazen over wat het kan doen met je huis.

Fijn weekend!

xxYz

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Flexa. Meer info over de Pure by Flexa ColorLab via deze LINK

Reacties

 1. Wow wat een positieve verandering! En lekker knus ook! Enorm jaloers ook op de prachtige moderne haard in die kleur groen :) Gaaf om je veranderingen te zien Yz!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen Johan, dank voor je enthousiasme :) En kom maar een keertje bij de haard zitten hoor ;)) x

   Verwijderen
 2. Erg mooi geworden Y. Heel warm en sfeervol. Mooie kleuren. lfs. x

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten