Inspiratie . Maison et Objet Paris II


Het duurde even, de foto's van Maison et Objet stonden al een tijd op m'n computer, maar het kwam niet van kiezen. Laat staan van bloggen. Onderstaand een selectie van de Parijse beurs. 

This post is about Maison et Objet 2018 Paris France. A selection of inspiring designs, brands, colours, materials and products. 

Veel groen gezien. Dat gaat volgens mij nooit meer weg. Het onderscheid tussen binnen en buiten is er niet echt meer. Het Italiaanse designmerk Baxter toonde combinaties van leer en staal ontworpen door Paola Navone. Een paar keer vaker als ik iets zag dat ik echt heel gaaf vond bleek zij er achter te zitten. Wow! De eerste stoel lijkt van metaal te zijn maar is van heel soepelvallend leer. 

Nog een scheidslijn die verdwijnt: de badkamer wordt bijna een huiskamer. Compleet met behang, gordijnen, een kroonluchter en een zitmeubel. Nou ja...als je er de ruimte voor hebt natuurlijk ;) 
Veel Aziatische invloeden te zien. En handcraft. Verfijnde oude technieken, mooie materialen, samenwerkingen tussen Japan, Kyoto en westerse designers, blauw, batik, knoop en draadtechnieken waar veel geduld een schone zaak is. De Kyoto connection was een deel op de beurs waar je je even ver weg waande.
De stand linksonder is duidelijk Aziatisch, ook weer in samenwerking met een jonge designer die het zijde op een vernieuwende manier heeft toegepast. Het interieur rechts had het wat mij betreft ook uit het verre oosten kunnen zijn, maar is een hedendaags folkloristisch Duits of Oostenrijks ontwerp.
Hieronder links wat van die technieken met zijde van Bunzaburo Kyoto, waar ik ook de ontwerper van ontmoette. Een ware ambachtsman. En rechts een print in een stand die me opviel. Hollandse (of Belgische?) meester anno nu: 'Meisje met de tattoo'.Links een tasselschommel. In het midden Miss Lin uit China, opgeleid in Azië en Europa die in haar magische indigo wereld zeker opviel. Old meets new, east meets west.  
De kleurstellingen van de Japanse stand linksonder (let op die mooie 'deurdoek') paste mooi bij het vele glaswerk wat er ook te zien was op de beurs. Vazen en vooral veel lampen.

Hele mooie presentatie met heliumballonnen van Preciosa uit Tsechië (linksonder). Die stand had je op mijn Instagram misschien al voorbij zien komen. Preciosa is overigens zoals het klinkt. Prijzig. Met kristallen en zo. Ze doen het goed in Dubai en in luxe jachten. Maar hebben gelukkig ook kleinere objecten. Rechterfoto een ander merk. Het clusteren van glazen kapjes blijft in. 

Hieronder links een plaatje van Merci waar we de avond ervoor waren (zie vorige post). Mooie stapels borden 'Vive le Puglie' door, daar is ze weer, Paola Navona. Ze ontwierp overigens ook leuke borden als Parijs' souvenir zie LINK. Rechter borden zagen we op de beurs. Ook hier een duidelijke verwijzing naar Azië. Deze borden ontwierp ze voor het klassieke Duitse porseleinhuis Reichenbach. De visjes op de foto eronder ook (dacht ik). 
 Links zie je zalmhuiden die we zagen in de MateriO stand met allerlei materialen toepasbaar in interieurs en ontwerpen.
Ook genoeg Nederlandse merken in Parijs. Ik kende Heinen Delfts Blauw eigenlijk niet. Maken oa souvenirs die je vindt in toeristenwinkels, maar werken ook samen met Nederlandse ontwerpers wat resulteerde in mooie servieslijnen en een opvallend item als de stapelblauwvaas van Richard Hutten op de foto rechts. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten, maar dan heb je wel iets bijzonders in huis! Het werkt in Kyoto en het werkt hier. Old skool werkt samen met ontwerpers en er ontstaat wat moois.


Nog meer samenwerkingen van designers met servieshuizen. Jaime Hayon links en rechts Marcel Wanders met zijn Blue Ming servies voor het Portugese huis Vista Allegre.Hieronder de vaas Souvenir van Pols Potten. Ook om voor te sparen ;) In een kastje stoppen om naar te kijken kan geen kwaad. 

Soms is keramiek poëzie, zoals hier door de Italiaanse Paola Paronetto. What's in a name...
Even iets heel anders, maar door de link met Azie en de fijne kleurtjes, toch door de selectie. Bonne China. Van Pols Potten. 
Ook voor een zeemeerminnen was er genoeg te vinden. Waanzinnige tegels toch? En die kast rechts is van Royal Stranger en heeft een andere poot rechts. Niet nodig wat mij betreft, het ontwerp was al mooi genoeg, maar toch een geinige twist. 

Als jong meisje zag ik eens een 'echte' film van de kleine zeemeermin. Spannend vond ik em. Zo'n gave onderwaterwereld in mijn herinnering. De installatie rechtsonder is een ultieme bovengrondse jungle, maar vind ik ook best een onderwatergrot. Links zie je stickers die je op tegels kunt plakken. Vergeten het merk te noteren, maar HIER kun je er meer zien. 
Linksonder een bar ergens op de beurs. Ook sprookjesachtig, jungle, onderzee, oosters...ja toch? En rechts in een stand bij meer Scandinavische ontwerpers een frivole sliertjeslamp in zeegroen en brass. Oudernieuwerwets. Ook dat blijven we nog even zien.

Van de jungle naar de diepzee en vice versa...beestachtig leuke ontwerpen met een flinke dot humor bij Diesel voor Seletti. En servies voor aan de wand geglued met gouden repairkit. Een oude Japanse methode. Je kunt het ook zelf toepassen als je HIER een setje koopt.


En nog meer jungle. En beesten. Links Pols Potten, rechts Minotti.

Geel, goud, oker. Bank rechts van Ligne Roset.


Ook neutralere tonen te vinden. Links de Ay Illuminate lampen en rechts een daybed voor in je tuin ergens op de beurs. 

Nog een fijn bed, maar dan voor binnen. Van HK Living. Ook dit merk uit de Hollandse polder koos voor Aziatische inspiratie, voor een stukje wereldreis bij je thuis. En het viel echt op. Qua kleur en sfeer. Ze kregen er zelfs de beste stand prijs voor! Ook vanwege die keuken denk ik, fijne kleur!
De tafel linksonder zagen we ook ergens op de beurs. Leuke inspiratie voor de tuin! Deed me ook een beetje denken aan de woonbeurs vorig jaar, waar zoiets stond. Speaking about....rechts een VTwonen stand in Parijs. Fijn dat blauw! En als we het dan toch over kleur hebben...bij alle jungles hoort nog steeds een velours roze...

Een mooie glazen vaas kan ook niet meer ontbreken. Bij voorkeur een beetje asymmetrisch, of met een patroon erin. En in een subtiele kleur. Linkervaas zagen we bij Merci en rechtervaas is van Lalique. Ik vond ze mooi. Thuis even gegoogeld. Ahum...ze zijn van kristal en stonden gelukkig achter een glazen wand. Want die bloemenvaas doet toch al gauw enkele duizenden euro's. Ming 2.0 ;)) Dan valt die van Pols Potten in 1 keer weer mee :)


Rechtsonder een Game of Thrones-achtig plaatje. Volgens mij was dit in dezelfde stand als de dame met delftsblauwe tattoo. Die zwevende buste in stolp was een soort verlichting. Niet iets voor naast je bed denk ik. Daar zet ik dan liever Frida neer. Een limited edition van de firma Lladro. Handbeschilderd porselein uit Spanje. Ook zij werken samen met designers, wat naast hun traditionele werk ook heel verfrissende ontwerpen oplevert. Helaas is Frida een beetje te prijzig voor op m'n nachtkastje, maar dromen kan natuurlijk altijd ;)


En last but not least. We zagen ook nog een mooie stand helemaal van papier.  Die verdient nog even een plekje hier. Want tja, aan welk land of werelddeel moet je aan denken bij lampen of wanden van papier? 
Wat 'n gave constructie en hoe het licht er mooi in valt. Van Molo Design. 


We hebben nog niet een tiende gezien van Maison et Objet. En zijn toch met een flinke dosis inspiratie weer richting huis gegaan. Maartje is weer volop aan het ontwerpen voor haar bedrijf De Zonnekamer. En ik hou me de komende 2 weken bezig met Creative Life. Je vindt me daar tussen 23-25 maart met een workshop woonhanger maken. Hou mijn instagram en facebookpagina maar in de gaten, of reserveer een HIER een plekje. Zou heel leuk zijn je daar te zien!   


Happy weekend! 


xxYz 

Reacties

 1. Een mooie selectie maakte je van inderdaad een enorm grote en vaak inspirerende beurs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Alet! Idd overweldigend zoveel te zien. Gaaf. Hoe is het met de Riceteria? x

   Verwijderen
  2. De start van de Riceteria, die zich in onze family concept store "La Jolie Cabane" bevindt, is super positief. Klanten waarderen de "funky" kleurrijke gezelligheid. Ik ben super blij dat we deze samenwerking zijn aangegaan. We zijn er nog niet maar we doen er alles aan om van deze uitdaging een succes te maken. Kom je ooit toevallig in de buurt, aarzel zeker niet om ons een bezoekje te brengen. Drinken we samen gezellig een kopje koffie! X

   Verwijderen
  3. Wat leuk om te lezen dat de Rice Funky gezelligheid in de smaak valt. Ik kom graag eens een bakkie doen :)) xx

   Verwijderen
 2. Weer heerlijk om te zien. Altijd leuk om zo met iemand mee te gaan :) Vind die borden met groene en blauwe verfspetters tof! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Karlijn. En ja die borden zijn gaaf hè :)) Telkens als ik iets mooi vond zat Paola Navone erachter. Wat maakt zij mooie dingen! Als je afbeeldingen googlet op haar naam zie je alleen maar gave dingen. Hopelijk tot snel weer Karlijn! xx

   Verwijderen
 3. Wat een inspiratie zeg, als je dan nagaat dat jullie alles nog niet eens gezien hebben. Leuk om zo mee te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Gertrud! Er is daar een hal met accessoires die gevoelsmatig twee keer zo groot (en vooral vol) is als Show Up. Die hebben we zelfs overgeslagen. Ach, misschien een volgende x :)) Fijn weekend! x

   Verwijderen

Een reactie posten