inspiring . vtwonen & designbeurs 2018 . de huizen van de bladen




Op bovenstaand plaatje voel je meteen de vtwonensfeer. Toch? De vakkenkast was er al eerder en blijft fijn. De kleuren zijn warm, klei-achtig, aards en de materialen natuurlijk, organisch en zacht. 
Ook de kinderkamer op volgend plaatje. Hier met de toevoeging van iets meer kleur, hoewel het nooit schreeuwerig wordt. 



De keuken en de styling hadden de sfeer van een handel in oude bouwmaterialen. Combitex meets Jan van Ijken meets brocante. 




Van bovenaf (daar alleen zwart/wit met doodles, ander sfeertje hiervan geen plaatje) kon je mooi op de eettafel kijken. Tof gedaan met (wel heel) veel lampionnen. En wat ik er leuk aan vond is de tafel op de tafel. Een stapelthema dus. Mooi in combinatie met glas, keramiek, droogbloemen, oude deuren en het bestek als gouden randje. 




En als stapelen dus een thema was, hebben ze het bij slapen wel heel mooi uitgewerkt :) Hier een detail, maar er stond dus wel degelijk een stapelbed van drie lagen twee persoonsbedden. Met uiteraard beddengoed van linnen en zacht katoen. De winkelformule voor styling was hier doorgevoerd met gebruik van de mooie stalen objecten van Kwilleminhuis (kaarsenstandaard en korven). 




Qua sfeer lagen de huizen dicht bij elkaar. Eerst dacht ik nog dat het vtwonenhuis en Ariadneathomehuis misschien gemixt waren dit jaar, maar er was toch wel een eigen Ariadne huis in een andere hal. Waar het bij het vtwonenhuis een flinke stijlenmix en winkelachtige presentatie was, was het bij Ariadneathome een compleet 'af' huis in 1 sfeer. Ook hier (uiteraard) brocante, oude deuren, droogbloemen en kleitinten. Met een leuke toevoeging van ansichtkaarten met DIY tips om ook thuis de creatieve ideeën van het huis uit te kunnen voeren. Ook gaaf hè zo'n berenklauw met een voet van beton?




Droogbloemen en rieten matjes in de keuken.





Een DIY ideetje van geverfde zijden bloemen in een lijstje.




   


Atelier (met portretten in lijnen, zag je overigens op meerdere plekken terug, artistiek doodelen in allerlei vormen en maten) 




Coole fiets in de gang met de cute tiny huisjes van Jurianne Matter erboven. Dankjewel lieve mensen die mij deze foto lieten maken, want het was druk in de gang ;) 





En op de wand in de woonkamer een rij van vaasjes met gedroogde bloempjes en grassen een blokje. 





Keukentafel met betonachtige muur. Je zou je zo in Zuiditalië wanen...




...of in Japan?






Meteen een mooi bruggetje naar het huis van Eigen Huis & interieur. Een strakke betonnen bungalow met op het pleintje een echte boom voorzien van nepbloemen. Kersenbloesem voor het hele jaar :) 


    


En hieronder design aangevuld met droogbloemen in een lijst. (Had ik al iets over droogbloemen gezegd? ;)) 

Het blijft altijd lastig fotograferen op een beurs qua licht, maar ik zet de foto er toch maar tussen. Zie deze post meer als een verslag dan een esthetisch en stylish verantwoorde reportage ;)) Eigenlijk zoals mijn meeste posts. 




En de enige foto die ik maakte in het huis van Wonen Landelijke Stijl was deze. Hier kwamen de verzamelingen uit grootvaders jachthuis en de wijnboerderij :) 




Tot zover mijn indruk van de verschillende huizen. Overeenkomsten genoeg dus. Botanisch behang is nog steeds hot en verzamelen en stapelen ook, net als natuurlijke tinten en materialen, keramiek, ambacht en creativiteit. Als ik er 1 label aan zou moeten hangen dan is het nostalgie.  Benieuwd of er ideeën zijn die jou aanspreken. 

Klik HIER voor mijn blogpost over de stijlkamers in de Flexastand. 
De vtwonen&designbeurs is nog tot en met zondag 7 oktober.

xxYz

Reacties

Een reactie posten