Uitwaaien rondom Zaltbommel


Mocht je nog eens een leuke plek zoeken om je hond of je pubers uit te laten...
Rondom Zaltbommel kan dat :)) Voorjaarsvakantie 2019. 
Er was een dag dat we allemaal vrij waren en een afspraak hadden met elkaar. 
Want dat moet tegenwoordig met pubers. 
Die maken eigen plannen. 
Parents meestal niet involved. 

We raken eraan gewend en boeken ons kroost dus van tevoren. 
Dan kan het zomaar zijn dat je allerlei wilde plannen hebt. 
En dat het toch 'gewoon' een dagje wandelen wordt, omdat iedereen dat het meest relaxed vindt. Dan spreek je elkaar nog eens. 

We togen naar Zaltbommel. 
I.vm. een  uitgezochte tocht langs de uiterwaarden. Een dik pak grijze wolken hing er boven ons. Heel af een toe een drup en ook heel even brak de zon door. Hoe Hollands kan het zijn. 
De tocht vonden we op de Wandelzoekpagina, Groene Wissels, nr 173. Hij begint en eindigt eigenlijk bij het station, maar het leek ons leuker om in het stadje te eindigen. Dus begonnen we daar ook en liepen we van de parkeerplaats onder aan de kade onder de bruggen door langs de Waal. 

Van die plekken waar je dus eigelijk nooit komt. En die ook mooi zijn. 
De wandeling liep langs de rivier, langs een leuke speeltuin met uitkijktoren gebouwd op een oude stortplaats en boog op gegeven moment af een natuurgebied in, waar de rivier nog gevolgd werd, maar waar een soort strandjes waren. Met een wrak. Klimmateriaal voor het pubervolk. En de zon kwam even kijken. Daarna weer door. We volgden de rivier nog even en bogen weer landinwaarts richting de dijk ter hoogte van het gemaal. Vind ik altijd nostalgisch zo'n molen. Je hoort gewoon wat voor geluid het maakt als je alleen het plaatje al ziet. 
Langs de weg richting de dijk werden we getrakteerd op mooie hollandse luchten, grasvlakten, leuke paardjes en raakte ik achterop omdat ik teveel foto's aan het maken was. Na een tijdje kwamen we weer in de bewoonde wereld via een klein bedrijvenpark (let vooral op de borden als je er bent, vonden onze kids grappig) en toen in het stadje. 

Daar hielden we niet meer de originele wandeling aan, maar slenterden de straatjes in.
Deze joekel zie je altijd duidelijk vanaf de A2.
Leuke straatjes om door te struinen. Het is een piepklein oud centrum waar je zo doorheen bent. 
En toen via de kade weer terug naar de auto. Want de horeca was zich aan het voorbereiden op Carnaval en op de meeste plekken dicht. Anders hadden we nog ergens een hapje gegeten. Dat moet normaalgesproken vast lukken. 
We kwamen nog langs een leuke retrowinkel. Sjakies zaak. Of zo'n soort naam. En daar stond deze step en meer moois. 
Deze sjaak geeft denk ik aan hoe hoog het water ooit stond. 
En hier zie je wie de beroemdste kinderen van Zaltbommel zijn. 
Want Fiep Westendorp komt hier vandaan.
 Zaltbommel is een ideaal stadje voor Takkies en alle collegahonden. Ze kunnen ze hier lekker uitgelaten worden in dit gebied. Net als onze pubers. Die waren weer even van de apparaten af en hebben een middagje zuurstof getankt. 
En ik kwam ook nog aan m'n trekken, want ondanks dat google maps ons drie keer naar een verkeerd adres bracht vonden we toch de kringloop. Daar stonden deze stoere wachters voor de deur. 
Iets te groot om in te laden, dus het werd een klein bordje met en stoer paardje erop. Net zo een als we in de uiterwaarden zagen. Een leuk souveniertje dus. 
We vonden de wandeling de moeite waard vanwege het oerhollandse karakter. En het was fijn om weer gezellig met het kroost bij te kletsen. Eens kijken of we binnenkort weer een momentje kunnen boeken bij ze ;)) 
Fijn weekend! 

xx 


Reacties

Een reactie posten