dinsdag 14 januari 2014

Meet the Blogger cafe . Bits & Bites, Trends & Talks

Afgelopen zondag was ik bij het Meet the Blogger cafe. Dit vond plaats in een verrassend mooi stukje Rotterdam: Delfshaven. We hadden iets eerder moeten gaan, nu was er geen tijd om even een rondje te doen. Keertje terug dan maar :) We werden ontvangen in De Fabriek, een gerenoveerd oud industrieel pand dat helemaal fris en inspirerend oogt en jonge creatieve bedrijven huisvest.

Scroll down for a summary in English
De hapjes en drankjes waren gecaterd door Klip & Coo en de koffie door Ketelbinkie. Heel fijn! Ik was de BOB dus de Southern Comfort cocktail moest ik laten staan, het alternatief was een groene thee met munt en limoen in een flute. Zag er ook feestelijk uit. Brabantia verzorgde de goodiebag. Het was leuk om weer bij te kletsen met bekenden en nieuwe blog(ger)s te ontdekken. 
Helene Vogelaar van Urban Fair verzorgde een trendlezing. Prachtige beelden begeleidden haar verhaal over de trends van 2014 en verder. Hier smul ik van. Vond 'Prognose' op Artemis ook een van de leukste vakken. Kijken, voelen, zien, verbanden leggen. De voelsprieten staan nooit uit.  
Na de lezing konden we zelf aan de slag. We hadden als huiswerk de opdracht gekregen een kleur, foto en een woord of woorden mee te nemen voor een Living Trendwall. Onderstaand een deel van deze verzameling aan beelden en kleuren. 
Ik bracht mijn 'Sterretjes in jampot-foto' mee en een kleurkaartje met de teksten (RE)discover & (RE)DO.  Ontdek, herontdek, doe opnieuw, doe. Dankzij Pinterest kwam mijn sterretje in een potje terecht en heb ik er een foto van gemaakt. Ik heb eigenlijk het afsteekproces van het sterretje overnieuw gedaan en het anders beleefd, waardoor het aansteken iets bijzonders werd. En door met de kleuren te spelen ontdekte ik de schoonheid en vorm van het sterretje pas echt. Dat het eigenlijk op een paardenbloem lijkt. En dat beide te maken hebben met een wens doen. Een voornemen om vast te houden: ook dagelijkse dingen kunnen herontdekt worden, waardoor ze als je ze bewust beleeft bijzonderder blijken te zijn dan je tevoren gedacht had. En zo kun je naar heel veel dingen en processen opnieuw kijken. En doen ;)  
Last weekend I went to the Meet the Blogger cafe in Rotterdam. An inspiring New Years event to meet other bloggers. We had lovely food and coffees and we chatted along. We also joined a trend speech by Helene Vogelaar of Urban Fair and made a Living Trendwall. I brought my Celebration in a jar picture and added the words (Re)discover and (Re)do. For me a motivation for the rest of 2014 and to look differently at daily things. 


 Try it for yourself! Have a nice day :)) 

xxYZ

10 opmerkingen:

 1. Wat gaaf dat je daar bent geweest. Lijkt me zo leuk om andere bloggers te leren kennen. Ik heb op instagram foto's voorbij zien komen en het zag er heel gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VInd het fijn om naar dit soort meet ups te gaan en anderen eens irl te spreken. Ga jou ook nog wel eens zien op zo'n event toch?! xx

   Verwijderen
 2. Leuke foto's van de meeting, volgende keer ben ik er weer bij!!
  Wat een goed verhaal van je sterretjes foto, heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Denise en leuk je een volgende keer weer te zien! xx

   Verwijderen
 3. Wat heb je dat mooi geschreven Yz! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verslag en prachtig gefilosofeerd over je sterretje! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke post, ik heb te weinig foto's gemaakt...stom ;-) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Marit, leuk je ff gezien te hebben. Volgende keer kletsen we langer :) x

   Verwijderen