woensdag 16 juli 2014

Inspiring . Flexa House of Colours


In Amsterdam aan het Museumplein vind je deze maand de pop up store Flexa Creations House of Colours. Thema van de campagne is je persoonlijke stijl zichtbaar te laten zijn in je interieur middels kleur. Gisteren organiseerde Flexa samen met Meet the Blogger een event, waarbij we ge├»nformeerd werden over de kleurpaletten van de nieuwe lijn van Flexa Creations. 

Victoria Koblenko was hier ook bij aanwezig. Zij is door Flexa gevraagd om haar eigen kleurenpalet samen te stellen. Voor Victoria no doubt dat hier groen in voorkwam en dat Passie haar stijl is. Al voor ze wist hoe de kleur vroeger heette was het haar favoriet: Victoria Green. Naar aanleiding van kevers op haar salontafel zijn haar palet en ook haar unieke jurk ontstaan, ontworpen door Dennis Diem, gemaakt van de schildjes van groene kevers (een restafval uit de Thaise keuken) .


In Amsterdam there's this month a Flexa Pop up Store, presenting the new colours of Flexa Creations.  Yesterday I joined an event organized by Flexa and Meet the Blogger. Victoria Koblenko a Dutch based, Ukraine born actress and fashion icon, made her own passionate palet and explained how she came to it. After that we could work on our own colouridentities. 


Naast het palet van Victoria kwamen de vier stijlen die Flexa met haar Creations op de markt heeft gebracht aan bod. Hieronder zie je Modern Romantic. Een zoet en toch stoere kleurenlijn, waarbij deze rozen en ook de mooi verzorgde en vooral heerlijke hapjes prachtig kleuren. 

De drie overige kleurfamilies binnen deze Flexa Creations serie zijn Intense Helderheid, Eindeloze Eenvoud en Klassieke Luxe. Op het beeldmateriaal en de sferen in de House of Colours afgaand zit mijn smaak tussen Eindeloze Eenvoud en Intense Helderheid. Tijd om zelf aan de slag te gaan om te ontdekken wat mijn eigen kleurenpalet is.  

De eerste zoektocht naar mijn persoonlijke palet was om de Flexa Creations Colour Reading te doen. Eerst gegevens invullen op een scherm. Vervolgens stap je een donkere kamer in en zie je van alles gebeuren. Er kwam veel geel naar voren in mijn palet. Voor mij iets te kleurrijk, omdat ik kleuren in het interieur meer zie als een belangrijk accent. Toch opvallend dat geel naar voren kwam, want het klopt wel (weet je nog, onze trap ?)  De ruimte instappen en dit experiment doen, was trouwens een hele leuke belevenis en goed uitgedacht door Flexa. 

De andere manier waarop je je eigen palet kon ontdekken was om onder leiding van Heleen van Gent, kleurenexpert van Flexa, je palet te bepalen aan de hand van eigen gebrachte spullen en aanwezig beeldmateriaal uit tijdschriften. De kleuren die hier in zaten kon je vervolgens uit de waaiers halen en ernaast plakken. 
Collages maken heb ik vele malen gedaan, zeker in de tijd toen ik nog Artemis deed en daarna met kleur- en interieuradviezen. De uitdaging nu zat er in dat dit in heel korte tijd moest. Het door mij meegenomen beschilderde bordje linksboven is met een polaroidcamera gefotografeerd en kon zo toegevoegd worden. Wat ik verder meebracht kun je op mijn Instagramgallery zien. Hieronder zie je mijn persoonlijke palet. Voor mijn zijn de blauwen, groenen en geel heel belangrijk als accentkleur. Er had nog een toefje framboos bij gepast. De basis is wat mij betreft wit en grijs met hout. En bloemen zijn ook onmisbaar. Wat ik leuk vind is dat er zeker overeenkomsten zijn tussen het palet hierboven en hieronder.  
Kleur, ik kan niet zonder. 
Je kunt nog tot 26 juli zelf een kijkje nemen in het Flexa Creations House of Colours. Op instagram kun je ideeen vinden (en je eigen tips ook delen!) met #watmijnmurenvertellen. 
Met de blikken verf die we meekregen aan het eind ga ik zeker nog wat doen...dat zie je vanzelf weer een keer voorbij komen :)) 

Fijne dag! 

xx Yz('masterselfie' by Victoria Koblenko)6 opmerkingen:

 1. Wat een super dag was het!! Gezellig, kleurrijk en heerlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja goed he, en jij gefeliciteerd met je mooie prijs. Helemaal verdiend! x

   Verwijderen
 2. Leuk Y
  Ziet er heel gezellig en inspirerend uit. Het lekkere hapje lag dat op het dienblad of bedoelde je degene die het serveerde hahahahaha. lfs.Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat ziet dat er leuk en gezellig uit. Wat leuk dat je zo'n donkere kamer in moet, best spannend :) Mooi kleurenpalet heb je uitgekozen, hoewel ik je niet in het 'echt' ken, denk ik dat het echt klopt :) Raar he, dat ik dat denk? Maar door je blog en instagram heb ik het idee je smaak wel te kennen :) (een beetje dan). X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je leuke reactie Karlijn. En daar heb je gewoon helemaal gelijk in. Je kadootje destijds was ook een schot in de roos! We zien elkaar vast wel eens in het 'echt' :)) Fijne dag! x

   Verwijderen