Win . The Girl with the Pearl Earring
Ik ontving een leuke uitnodiging voor een bloggerevent in het Mauritshuis in Den Haag. Het museum heropende haar deuren afgelopen juni en het Meisje met de Parel kwam weer thuis. Tijdens dat event zou ik dit meesterwerk van Johannes Vermeer (1632-1975) met eigen ogen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje. De datum kwam me helaas niet uit, maar ik ben wel van plan dit museum later dit jaar eens te bezoeken. In de tussentijd kan ik vast een leuke actie delen hier. Want jij kunt het origineel van dit prachtige schilderij winnen in jouw eigen interieur. Klinkt gek? Nee hoor, kijk maar naar dit filmpje.

Probably you know 'our' Dutch Girl with the Pearl Earring? It's a famous painting by Johannes Vermeer (1632-1975). It's brought back in the renovated museum Mauritshuis The Hague. If you like you can have the original painting in your interior...Sounds strange? It's easy! You make a picture with a print of the Girl in your very own home. Upload it at the Mauritshuis site. You can find a print link there as well. You find the site with the rules and a nice movie here
I made a few pics to inspire you and to show you how surprised I was to find the Girl in my house too on stamps and even an old study book...

Het enige dat je hoeft te doen is het Meisje met de Parel ergens in jouw interieur fotograferen en je foto uploaden op de speciale site van het Mauritshuis. Daar vind je ook een printversie van het Meisje, zodat je haar sowieso thuis aan de muur kunt hangen. Verdere spelregels en inspiratie staan ook op de Facebookpagina van het Mauritshuis. Hieronder wat foto's in mijn eigen interieur. De print hangt naast de boekenkast alsof het nooit anders was. Het Meisje met de Parel blijkt meer aanwezig dan ik dacht, want toen ik laatst priority-postzegels kocht, koos ik 'blind' voor haar en ik moest ook denken aan een studieboek van lang geleden....tja, wie wat bewaart heeft wat. 
Meisje met de Parel 
meets 
Meisje met tablet 
meets 
het Melkmeisje...


Het is echt al even geleden dat ik het boek op onderstaande foto's inkeek. Eeuwige Schoonheid (of De Gombrich, zoals het toen genoemd werd) heb ik tijdens mijn studie gebruikt. Best apart dat ik er na al die jaren meteen aan moest denken. Het Meisje met de Parel siert dan ook de cover!  

The book 'Eeuwige Schoonheid' is one of my study books in an earlier life. The Girl's on the cover!

Onderstaande humoristische foto pinde ik toen ik net begonnen was met Pinterest op mijn speciale pinboard Dutch. En nu is dit beeld ineens toepasselijk. Want misschien schiet dit Meisje met de Parel binnenkort wel een foto van jou...

The picture here is one of the first I ever pinned on my Pinterestboard Dutch.
Wie weet voel jij je binnenkort thuis in het Mauritshuis onder het toeziend oog van het enige echte Meisje. Upload je foto voor 15 augustus.
Succes en heb een fijn weekend! 

Do you want to feel home with the One and only at the Mauritshuis? Upload your picture before August 15. 
Good luck and enjoy your weekend!

xxYZ

Reacties

 1. Wat ontzettend leuk zeg! Ga voor je duimen dat jullie woonkamer wordt nagebouwd, zou gaaf zijn. Wat een prachtig werk inderdaad. Heb afgelopen maandag Het Melkmeisje bewonderd in het Rijksmuseum, ook zo mooi. De eenvoud en schoonheid van het Meisje met de Parel spreekt me ook erg aan. Leuk weer om te lezen. Lfs, Mai

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een tof idee zeg. Ik ga snel op de site kijken en op zoek naar een leuke plek hier thuis. Ik heb het altijd een mooi schilderij gevonden, maar ik denk dat ik het melkmeisje nog net iets mooier vindt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is ze toch moo en altijd intrigerend het meisje met de parel.
  Ik heb genoten van het boek en de film. Maar nig leuke hara in het Mauritshuis te zien. Ik ben heel benieuwd hoe het Mauritshuis eruit zit en het zou leuk zijn bij het bloggersevent te zijn. Weet je daar meer over?
  En heel. Benieuwd wat voor verassende foto's er nog van het meisje gaan komen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten