Inspiring . Flexa Bloggerevent 2015


This post is about a bloggermeeting at Dutch brand Flexa, about a new line strong consumer paint. 

Gisteren was ik bij het Flexa Bloggerevent bij AkzoNobel in Sassenheim, waaraan Meet the Blogger ook heeft meegewerkt. Toen ik uit de auto stapte kwam de verflucht me meteen tegemoet. Deed me op de een of andere manier denken aan Utrecht, waar ik ook gewoond heb, waar het vaak naar koffie rook. Maar dat terzijde. Ik was er om Laura en de rest te assisteren en pikte ondertussen zelf ook de informatie op. Odet van Winsen PR&marketingmanager vertelde over het complex van AkzoNobel en het merk Flexa. Leuk om eens in het kloppend hart van dit mooie merk te zijn. 

Flexa bestaat dit jaar 60 jaar en daar gaan we nog meer van horen. Vandaag is er aandacht voor de nieuwe lijn  Flexa Expert. Een robuuste lak en muurverfserie. Ideaal voor een gezinshuishouden of plekken die wat meer te verduren krijgen zoals de keukenmuur, schuurdeur of als je huisdieren hebt. Deze lakken en muurverven kunnen tegen een stootje. En vlekken zijn makkelijk te verwijderen. Onderstaand zie je de kleuren waarin Flexa Expert nu verkrijgbaar is. Als ik me niet vergis komt deze kwaliteit in het najaar ook op de mengmachine. 


In de Colour of the Year room kon je een voorspelling doen voor de kleur van het jaar 2016 en 2017. Tussen honderden kleurstalen en waaiers die heel verleidelijk gepresenteerd waren, was het lastig kiezen. Kleuren die op het bord geschreven werden waren oa Denim, Oker, Paars, Choco en Framboos. Verder was er een Meet & Greet met Heleen van Gent en Willeke Jongejan, de experts van het Aesthetic Center van AkzoNobel en brandmanager kleurconcepten Annemiek te Grotenhuis.  


De styling van de pers/bloggersmeeting was gedaan door Souraya van BintiHome. Sfeervol en verzorgd. 


Na de kleurstalen was er meer aandacht voor de techniek in het lab met Dirk van der Meer. Als je Flexa belt voor een verfvraag, kan het zomaar zijn dat je Dirk aan de lijn krijgt. Hij kan erg enthousiast vertellen en ik heb dingen opgestoken waarvan ik nog niet wist. 
Zoals: verf op terpentinebasis vergeelt altijd.  Zonde dus als je witte kozijnen wit wil houden. De kwaliteit op watergedragen verf is tegenwoordig zo goed dat je die gerust kunt gebruiken.
Gebruik geen schuimrollers en verf niet direct over een plamuurlaag heen. En als je de buitenboel gaat schilderen: begin niet te vroeg, je auto moet dauwvrij zijn en schilder 'achter de zon aan'. 

In het lab kregen we ook te zien wat het verschil is tussen de Expert verf en een 'gewone' verf door ketchup en koffievlekken te verwijderen. En we hoorden van het kleefdoekje, een raar plakkerig lapje, wat zorgde voor de nodige hilariteit (want tja, zet een stel bloggers bij elkaar en het blijft nooit heel lang serieus ;)  Heel handig om je houtwerk mee af te nemen voor je gaat lakken. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ga em zeker onthouden voor de volgende verfklus.   
Na afloop was er uiteraard even tijd om te praten met bekende en nieuwe gezichten onder het genot van een drankje en een heel gezellig, gezond en kleurrijk ingericht hapjes buffet. 


Flexa is actief op Facebook, twitter en instagram: Flexanl. 
Lees hier over Flexa House of Colours met Victoria Koblenko vorig jaar aan het Museumplein Amsterdam.

Meet the Blogger organiseert meerdere keren per jaar iets, check de site voor meer info. In oktober de Meet the Blogger conference, diverse soorten Masterclasses en op dinsdagen de MTBchat op twitter. 


Fijne dag! 

xxYz

Reacties

 1. Zo te lezen een leuke en leerzame dag over kleur en verf!! Volgende keer ben ik weer van de partij hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar kleur is daar hoor jij ook bij, gelukkig had je onlangs een dagje Sassenheim he, hoop je snel weer te zien Denise! X

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je daarbij was Yzette! Ben heel benieuwd wat de kleir van het jaar is/wordt. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was zeker leuk Pascale en ik ben ook benieuwd, de kleur van het jaar van Flexa wordt in het najaar bekend gemaakt. Nog ff afwachten dus :) x

   Verwijderen

Een reactie posten