Worth a visit . Nijhof Baarn
This post is about the Dutch Store Nijhof. A family company that sells furniture, accessories and equipment. Nijhof has an excellent eye for presentation and the collection has warm 'Living' products next to the colder technical tools, machines and paint. Perfect if you (re)build your house or want to create another atmosphere with your existing basics.

Afgelopen zaterdag liep ik mee met een rondleiding van Frank Nijhof, mede eigenaar van familiebedrijf Nijhof Baarn, bouw- en woonwaren.  Nijhof is al jaren een 'worth a visit'. Toen we nog in Utrecht woonden reden we er speciaal voor 'om'. In die periode was het echt een vernieuwende inspirerende winkel om een mooie eyecatcher voor je huis te kopen, klein of groot. Toen de kinderen nog iets kleiner waren noemden ze de winkel altijd Boer Nijhof. Had geloof ik te maken met Bob de Bouwer, wat ik ook een hele logische gedachtegang vond :)) Inmiddels is Nijhof nog steeds lekker op de trend en blinken ze uit in presentatie, beleving en eigenheid en verkopen ze mooie merken. Leuk om eens een kijkje achter de schermen te kunnen nemen. Bovenstaande foto is genomen in de hal van het kantoor aan de overzijde van de straat. Op het hele industrieterrein bezit de familie panden en grond en zorgen ze ervoor dat er steeds meer te beleven valt. Naast de winkel vind je er ook een boedelmakelaar en outlet. 
In het kantoor kregen we naast een knapperend haardvuur te horen over de trends, inkoopboeken en hoe Nijhof te werk gaat. Ik heb geen aantekeningen gemaakt, dus probeer nog een beetje terug te halen wat is blijven hangen. Feit is dat Frank en team zelf de touwtjes goed in handen hebben op het gebied van uitstraling, inkoop en productontwikkeling. Er komen bijvoorbeeld mooie schragen in de winkel van teakhout, die nog nergens anders te vinden zijn. Leuk om te zien hoe moodboards ook hier de richting bepalen in 4 trendstromingen (groen, pastels, urban en ambacht) en alles eigenlijk in een van deze sferen valt. Op bovenstaande foto is het presentatiescherm van het kantoor te zien. De laatste ging over social media, waar het bedrijf nog iets in achterloopt. (pssst Nijhof...ik weet nog wel iemand ;))  Verder lagen er stalen, nieuwe producten en veel beeldmateriaal.Frank Nijhof tijdens de rondleiding. Zijn overhemd matcht mooi bij het wandje :) Alle afdelingen hebben wel een eigen verhaal of bijzondere eigenschap. Zo is er heel veel kennis over hout, maar kun je ook zelf aan de slag in de workshopruimte van Beqwaam. De lijntjes tussen sfeer/inspiratie en technische toepassing vind je telkens terug. Zelfs (of vooral) in het logo. Heb het me nooit gerealiseerd dat de bruine kleur in het logo staat voor het warme wonen en de blauwe kleur voor de koudere techniek. 
De inspiratiehoeken bij Nijhof zitten goed in elkaar. Bovenstaande is niet iets wat je thuis snel letterlijk toepast, maar wel iets waardoor je zin krijgt om te kwasten. Presentatie is een sterke kant.  

De achterwand achter de kassa's is eigenlijk 1 groot 'pegboard'.  De presentaties hier veranderen heel regelmatig. De kracht is natuurlijk het grote oppervlak, maar ook door kleur/vormthema's werkt het heel goed. De wand bevat gaten waar je door er pinnen in te steken telkens weer iets anders van kunt maken. Leuk als je een lofty huis hebt of een saaie muur...dan zou dit thuis ook heel leuk kunnen werken, zonder dat je ieder seizoen gaten staat te boren en/of vullen omdat je iets anders wil aan de muur. 
De presentaties in de winkel worden een aantal keer per jaar helemaal omgegooid volgens de eerder bepaalde thema's. Nijhof had trouwens jaren geleden de cactus al opgenomen in het assortiment, toen niemand er nog mee bezig was. De pop up store die nu in het glazen huis staat verhuist binnenkort naar de entree, waardoor je meteen geïnspireerd kunt raken door ontwerpen van kleine ondernemers en designers. Een mooi initiatief, waar wij met ToCoLoCo vorig jaar ook mee bezig waren. De verkoop van accessoires was trouwens erg toegenomen in de crisistijd van de afgelopen jaren. Mensen lieten de basis voor wat het was en maakten hun huis gezellig met andere accessoires, waardoor je toch een nieuwe look kunt creëren. Ben ik het natuurlijk helemaal mee eens :)) 
En last but not least. Vriendin Margareth had zich opgegeven voor de stylingwedstrijd. Hoe leuk om eens lekker te kunnen schuiven met spullen uit de winkel. Er stonden banken, stoelen, kasten, krukjes en een megatafel vol met een keur aan accessoires. Margareth koos voor de antracieten bank. Na wat schuiven, kiezen van lampen, kast, plantjes, potjes en kussens, maakte ze er een gezellige uitnodigende kamer van, waarvan ik je vast dit hoekje laat zien. Op mijn IG-account zal ik de hele kamer nog delen komende week. Een geslaagde metamorfose en een geslaagd middagje Nijhof achter de schermen :) 

Minervaweg 3, Baarn 

xxYz


Reacties

 1. Wat een leuk stukje over mijn favoriete woonwinkel, al kom ik er niet zo vaak als ik eigenlijk wel zou willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thx Antoinette, leuk om te lezen dat Nijhof jouw favoriete woonwinkel is. Snap ik helemaal :)) En dat ken ik, soms is het gewoon lastig plannen om ergens heen te gaan. Maar bijvorbeeld in combinatie met Jan van Ijken oude bouwmaterialen (hier gaat een van mijn eerste blogposts over) en/of de kringloop van Eemnes heb je een leuke uitstapje. Groetjes!

   Verwijderen
 2. Zoals altijd weer leuk om te lezen Yz. Was een gezellige middag en wat verrassend de foto's van de
  styling wedstrijd te zien. Thanks! Lfs, Mai.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een hele leuke middag en dat zo lekker in de buurt! Ben ook benieuwd naar het resultaat van Mai! Xx Arda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx, was zeker leuk Arda en idd ook fijn een keertje in de buurt. Leuk geworden he, de stijlkamer van Mai. Gewoon de mooiste van de 3 :)) x

   Verwijderen
 4. Oh zooo lang geleden dat ik daar ben geweest! Zin om daar weer eens langs te gaan. Leuk die rondleiding. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was zeker leuk die rondleiding Pascale, zo hoor en zie je toch net weer iets meer. Mocht je eens in de buurt zijn laat ff weten. Dan kunnen we misschien een bakkie doen daar. :)) Fijne dag! x

   Verwijderen

Een reactie posten