MasonJar
Je kent em vast wel, de Mason Jar. Een glazen pot met een deksel die uit twee delen bestaat, waardoor de inhoud luchtdicht bewaard kan worden, vergelijkbaar met een weckpot. Iets waar je ingemaakte groenten, soepjes of jams in kunt bewaren. Vroeger had je oma haar kelder vol staan met weckpotten. De Mason Jar is overgewaaid uit de Verenigde Staten en je ziet em veel in relatie tot food. Ontbijtjes, lunches en sapjes 'To Go' of om thuis alvast voor een aantal dagen klaar te zetten, daar is de Mason Jar ideaal voor. 

This post is about the Mason Jar. Use it to take your salad or juice to work, or put flowers, candy, or office tools in it. You can make this stylish glass object perfectly suitable for you. Een salade maak je door onderin de dressing te doen, daarboven wat zachtere groenten zoals tomaat, kappertjes. Daarboven bijvoorbeeld pasta of aardappel en als laatste de slablaadjes, die blijven zo lekker knapperig. Dat ziet er uit als onderstaand plaatje. Eenmaal op je werk aan lunch toe dan schud je de pot, zodat het een geheel wordt en lepelt (of 'vorkt') em uit. Een gezonde hap voor de middagpauze. De pot is van dik glas, dus kan echt iets hebben en de inhoud blijft vanwege de luchtdichte verpakking lekker vers.
Even een huishoudelijke mededeling: de glazen pot kan in de vaatwasser, maar de deksel(s) niet.

Ben je meer iemand die in de Mason Jar een voorraadpot ziet, dan kan dat natuurlijk ook. Snoepjes, drop, kerstkransjes en chocola blijven lekker vers, voor zolang als je het kan laten staan natuurlijk ;)) De pot kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. 

Zet er bijvoorbeeld bloemen in. Bindt een paar takken bij elkaar met bakertwine. Staat lekker kerstig. Je kunt je voorstellen dat dit leuk staat op de kersttafel, vooral als je er een aantal naast elkaar zet en afwisselend vult met kaarsjes of bloemen. Het leuke is dat je de rand van de deksel erop kunt draaien zonder de binnenkant. Trouwens de pot is ook heel leuk met een hyacinth bol of andere voorjaarsbol erin. Het mooie van het glas is, is dat je het hele proces kunt volgen van bol naar bloem. Of laat er een stekje in zwemmen.
Zijn food en groene zaken niet je ding, maar slingeren je bureauspullen los in je tas, of op je werktafel...hoe fijn is dan de Mason Jar als verzamelplek voor lineaal, gum, potloden en paperclips...
 Wat je er ook mee doet, je kunt dit glazen potje helemaal gebruiken en stylen zoals jij wil. En? Hoe gebruik jij je Mason Jar? Op Pinterest en via google vind je nog veel meer info en ideeën. Laat me vooral even weten als je nog een leuke tip hebt.


xxYZ 
Reacties

 1. Haha, ik kende hem nog niet maar ik geloof dat ik ook zo'n Mason Jar wil :-)
  Fijn weekend Yz!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Marloes, en daar weet jij vast wel raad mee, ben benieuwd! Fijne week weer. x

   Verwijderen

Een reactie posten