Destination . Sevilla & Cordoba
Afgelopen zomer waren we in Andalusië. Al heel lang stond deze bestemming op mijn wishlist. 
Heerlijk om er eindelijk te zijn. Ondanks de hitte echt genoten van al het moois. Ook hubs en de kinderen vonden het mooi, hoewel de kids het wel echt heel heet vonden. En dat was het ook. Als je me op Instagram volgt dan heb je gezien dat de thermometer de 47 graden Celsius aantikte. Gelukkig hadden we in Sevilla besloten de Hop on Hop offbus te nemen af en toe, zodat we toch veel konden zien en niet al te ver hoefden te lopen (en de kids ook nog Pokémon konden vangen, want er was wifi 'a bordo' :)) Bovendien was de audiotoelichting ook in het Nederlands, zodat we samen echt meer te weten kwamen over highlights in de stad.
Wat me opviel in dit deel van Spanje, is dat de Moorse cultuur en de Spaanse elkaar omarmen (was vast in vroeger tijden anders en minder vredig, maar zo is't hoe het er nu uitziet). Het deed me denken aan de reizen die we (toen nog zonder de kids) maakten naar Midden en Zuid Amerika. De gekoloniseerde landen, waar oude en nieuwe culturen ook door en elkaar staan. Het heeft voor narigheden gezorgd in het verleden, maar nu zijn het heel bijzondere plekken om te bezoeken. Een hoogtepunt in Andalusië van deze mix is de Mezquita in Cordoba. Echt prachtig. De Alhambra is mogelijk ook zoiets, maar die staat nog op te to go to list...daar moet je ruim van tevoren een ticket voor kopen en op een gegeven moment was het culturele verzadigingspunt van de kids bereikt. Daar konden geen ijsje of smoothies meer verandering aan brengen. Snap ik.


Last summer we went to Andalucia, South of Spain. On my wishlist for years! It was all and even more than I expected. We travelled (when we didn't have kids) a few times to the Mid and South Americas. I recognized the atmosphere that i like there so much. A culture mix of local traditions and symbols of the catholicism. It must have been hard when those traditions clashed in former times and colonialism didn't always bring good thing. But instead of breaking buildings and symbols, it mixed very well here. Don't know about historical facts, but the Mezquita, a one of a kind cultural highlight is a beautiful symbol of a mixture of traditions in believes and architecture. 
Maria's of Guadeloupes of andere Señoras zet ik graag op de foto. 
I always make pictures of Maria's (or Guadaloupes, or other 'Nossa Señoras') 
Volgende foto is gemaakt in het Museum De Bellas Artes. Altijd fijn om even een koelere ruimte in te duiken om de hitte te ontvluchten. En gratis toegang met Europees paspoort. Veel kerkelijke kunst, maar zeker mooi om even doorheen te lopen. Vooral de laatste zaal waar het wat moderner wordt. 

This is the Museo de Bellas Artes in Sevilla. When you are a european citizen and you can show your passport, you can get in for free. We liked to jump into buildings so now and then, because of the heat (sometimes way more than 40 degrees). Other way to make it nicer for the children was the Hop on Hop of bus (including wifi) to explore more of the city.
De kathedraal van Sevilla. Dé kathedraal....prachtig. En hier ligt Columbus. Of toch ook weer niet. In elk geval wel een indrukwekkende tombe voor hem hier. Vorig jaar waren we in Lissabon bij Vasco Da Gama's graf en nu dus hier. Wij ontdekken ook wat af. Je kunt ook de toren beklimmen met mooi uitzicht over de stad. Hebben we gedaan. Een heleboel etages omhoog, maar het voordeel is dat het geen trappen zijn, maar meer gangen. We steil soms, maar wel mooi. 

The cathedral. Thé Cathedral. Volgende plaatje is uit de Iglesia del Salvador. Een mooie kerk die je gratis kunt bezoeken als je een ticket hebt voor de Hop in Hof of bus. Zo zijn er meerdere plekken waar je met korting of gratis naar toekunt. Anders hadden we deze overgeslagen, want voor de kids was het wel een overdosis aan kunst en cultuur. Maar echt een mooie kerk ook weer. 
Beautiful colors of the stained glass windows on the sculptures in the Iglesia del Salvador 
Heb nog honderden plaatjes geschoten in Sevilla. Van het Spaanse plein, van de Mushrooms, van pleintjes, gebouwen, parken en bruggen. Op instagram kun je met de hashtag Spainyz wat plaatjes terugvinden. Van Sevilla reden we naar Cordoba. We zaten in een Airbnb op een kwartiertje van de stad. Prima. Vooral omdat er een zwembad bij zat :) En het lag vlakbij de ruïnes van de Medina de Azahara. Cordoba is ook echt een plaatje. De straatjes en steegjes met witte huizen en overal patios zijn om van te houden. De Mezquita is ongekend en alles even mooi. Wel een stuk toeristischer dan Sevilla. Vond ik, maar sowieso een worth to visit oord.
These pics are made in Cordoba. Next one is the corridor of the patio of the Mezquita. It's in the old city centre and it's just beautiful and amazing to be here. 
De Mezquita is donker van binnen, wat het lastig maakt om (snel) goede plaatjes te maken. Mijn Iphone deed z'n best, maar met camera was het lastig soms. Wel grappig dat er af en toe een 'geest' doorheen liep. Ik maak eigenlijk al mijn foto's op vakantie lopend. Dit jaar zijn er daardoor veel over- of onderbelicht. Was m'n zonnekapje voor de lens vergeten. Maar ach nog genoeg beeldmateriaal om van na te genieten. 
Made loads of pics. It's quite dark inside so it's difficult to make good pictures with camera while walking. That's what i do mostly, i walk and i shoot. Sometimes my Iphone even makes better pics, but never gets the effect of ghosts walking in front of my lens :)) 


Ik zou nog veel meer kunnen delen van deze twee heerlijke steden, voor nu is't even genoeg. Er komt ook weer zoveel leuks aan. De kleur van het jaar bijvoorbeeld voor Flexa. Weet je al welke het is? Ik werd er in elk geval heel blij van. Binnenkort blog ik er sowieso over. Op mijn Instagram vind je em al. Ik vind het een topkleur! 
Another time more of the streets of Cordoba and other greens we saw in Spain. This is a mural painting (actually a door painting with huge cacti on the side. 
Zie je de gemeenschappelijke vormen in de bovenstaande foto's? Rond open, zacht, krachtig, vrouwelijk. Het viel me op. En het geeft weer hoe ik het ervaren heb. We zijn een paar dagen in Sevilla geweest, daarna Cordoba, en daarna naar het zuiden en naar Malaga. Allemaal prachtige plekken, waar we allemaal een beetje verliefd op werden. 
I wonder if you recognized the lines and shapes in the pictures. Round, open, soft, strong.

Benieuwd wat je ervan vond. En ook benieuwd of jij ervaring hebt met reizen met tieners/pubers.  Of wat vond jij leuk toen je zelf rond de middelbare school leeftijd was. We zijn al aan het nadenken over volgend jaar. Heb jij tips? 

Fijne week! xxYz

Reacties

  1. Heerlijke foto's, krijg er meteen een vakantie gevoel van! Wat is Andalusië toch mooi. X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten