Destination . Halloween at Disneyland Paris
Herfstvakantie 2016, we hadden er al heel lang zin in, want Disneyland Parijs stond op het programma. We 'vierden' het afscheid van de basisschool dat er aan zit te komen nu onze jongste in groep 8 zit. We waren er vier jaar geleden ook in dezelfde periode, toen zat onze oudste in groep 8. Het hele park is in Halloween sferen versierd en het weer was nog heel aardig. Fris maar zonnig en heel af en toe een klein drupje. Bij aankomst vielen we meteen met onze neus in de boter, want de Harvest Parade begon precies. Een vrolijke optocht met als thema, Oogstfeest, Herfst en Halloween. 

This post is about our visit to Disneyland Paris. A few days full of magic and fun. Quality time! I think the pictures speak for themselves. Enjoy! And whenever you have the opportunity to go here. Go! Our kids were so happy. And so were we. 


We overnachtten in een cabin (soort stacaravan) op de Davy Crockett Ranch in de bossen op nog geen kwartier van het park af. De sfeer is een beetje zoals onderstaande foto, die in het Disneyland Park genomen is. Houten gebouwen, een zwembad en een shop. Prima voor een paar nachtjes. Twee slaapkamers, twee badkamers en een keukenblokje. Het ontbijt konden we 's ochtends om de hoek ophalen. 

Deze trein rijdt in Disneyland Park, maar geeft wel het sfeertje aan van de Davy Crockett ranch. 
 's Ochtends op de beslagen ramen tekenen. De bedden waren lekker warm. Er lagen een soort decoratieve halve spreitjes op de bedden met Mickey Mousjes erop, maar die zie je nu niet op de foto, want bij aankomst in de kast gelegd. In de badkamer lagen ook kleine flesjes met Mickey Mouse draaidopjes met douchespul. Dat zijn toch de leuke details :) 
Ik heb het tot nu toe vooral over de sfeer van Disneyland en de Studio's. Terwijl het natuurlijk ook om de attracties draait (ahum....letterlijk dus :))  Van te voren kun je op de site al zien welke attracties gesloten zijn vanwege renovatie (of Elfenstof zoals ze dat zelf noemen). Helaas was dat oa. de Big Thunder Mountain. Maar verder nog genoeg te doen! Favorieten in Disneyland Park: 
Pirates of the Caribbean
Space Mountain
Buzz Lightyear
Indiana Jones
it's a Small World
(een tegenvaller, waar je echt geen uren voor in de rij hoeft te staan was Peter Pan)  


Het Walt Disney Studios Park ligt naast Disneyland Park. Je moet je kaartje (als je er een voor beide parken hebt) goed bewaren, want daar heb je em weer nodig. 


De sfeer is heel anders, maar wel op z'n Disney's. In de Studio's waren de favorieten: de Twilight Zone Tower of Terror, vorige keer deden we em met zijn allen (pffffffff) dit keer lieten we het over aan de oudste en hubs en ging ik met de jongste twee in de Parachute Drop van Toy Soldiers. De Studio Tramtour is leuk om eens gedaan te hebben en de Rock&Rollercoaster is alleen al leuk vanwege je gitaren en gouden platen die je in de wachtrij kunt bewonderen en de jaren '80/'90 gitaarmuziek die je mee kunt bleren terwijl je door het donker zoeft en door elkaar gehusseld wordt. Yeah, kickit....Nou twee keer vond ik wel weer genoeg ;)) 
En de nieuwe attractie Ratatouille, is een mustdo, je bent even de rat in het bekende verhaal, zo leuk gedaan! Er is heel slim gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Ps als er lange rijen zijn dan is de optie Single Rider echt de moeite waard met iets grotere kids.
Onze laatste dag ging ook Nemo's Crush Coaster weer open na lange tijd, met meteen gigantische wachtrijen (80 minuten!). Ook daar deden we de Single Rider. De wachttijden konden we trouwens prima in de gaten houden met de Disneyland App die ik op m'n telefoon had gedownload. En als ik een tegenvaller in de Studio's zou moeten noemen is het Armageddon. 

Verder was in het Disneyland Park Autopia ook een favoriet. Hoe leuk is het dat je zelf een auto kunt besturen over een parcours. En vooral als het al donker is. Het ziet er zo eigenwijs uit als je je eigen kids achter het stuur ziet zitten :)) 
Dit keer hadden we half pension geboekt, wat betekent dat je 's ochtends een ontbijtje kunt halen in de buurt van je huisje, 's middags een pauzesnackje kunt halen in een van de twee parken en 's avonds bij een diner buffet kunt aanschuiven (wel van tevoren reserveren). En eerlijk is eerlijk, ik had er van tevoren niet heel veel van verwacht, maar het was echt helemaal leuk. Beetje a la La Place, zelf bordjes opscheppen (zo veel en zo vaak je wou). Een beleving op zich, het 'all you can eat'-principe hadden we onze kids nog nooit voorgeschoteld ;) De eerste avond aten we in het restaurant La Cantina van Hotel Santa Fe. Alleen al de Cars-setting bij aankomst van onderstaande foto was erg leuk om te zien. De tweede avond in Plaza Gardens in Disneyland Park. Dat had met een open keuken vol met koks de sfeer van Ratatouille en was qua accommodatie iets gezelliger. Het eten was beide keren prima in orde, heel veel keuze.


Dagen als deze zijn goud. Ze lijken eindeloos, maar vliegen om. Q-time. 


Op elk moment kun je Disney figuren tegenkomen in het park. En Mickey of Minnie zijn overal, de pompoenen, tuinhekjes en zelfs het plafond ;)) En de dagelijkse Magic Parade is natuurlijk een mustsee.

Omdat we in een Disney accommodatie verbleven mochten we al vanaf 08.00 uur 's ochtends het park in, maar wij deden het iets rustigers aan, de dagen zijn lang zat. Elke avond is er bij sluitingstijd in Disneyland Park de eindshow Disney Dreams bij het kasteel. We hebben de show nu een paar keer gezien en weer was het betoverend. Een cadeau om de dag zo af te kunnen sluiten. Bijna niet voor te stellen dat dit elke avond zo is. De bakken met vuurwerk die er doorheen gaan... maar wel een mooie gedachte, dat iedereen die naar Disneyland gaat, of je er nou op maandag of vrijdag bent, dit mee kan maken. 


Het was weer fijn!
Happy weekend &  alvast een Happy Halloween! 

xxYz 


Reacties

 1. Wat een meer dan leuke en mooie impressie Yz. Echt geweldig om te zien. Fijne dag. lfs. x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tips Yz! Wij gaan vlak voor kerst, kijken we erg naar uit. X Yoska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk Disney in kerstsferen! :))) Wat een heerlijk vooruitzicht Yoska, dat wordt genieten! x

   Verwijderen
 3. Wat een leuke traditie! En wat ziet het er allemaal toch mooi uit. Ik hoop ook eens naar Disneyland te gaan, lijkt me echt een sprookjesachtige ervaring. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Karlijn! En leuk als je ook eens gaat. Het is zeker de moeite waard. Al die kleurtjes en happiness. Het is zo happy de peppie en superamerikaans, maar je raakt toch betoverd :)) xx

   Verwijderen

Een reactie posten