DIY . Kerstkalender 2016Rembember de kerstkalender? 
Vorig jaar maakte ik met een groepje kinderen op school een kerstkalender en dat was zo'n succes, we deden het dit jaar gewoon weer. Je kunt HIER de kalender van vorig jaar nog eens terugzien. 

This post is about making a christmas calendar with cardboard, reused paper, wool, beads, paperclips and paint testers. Last year i made THIS one with the kids. 

Twee keer per jaar zijn er crea weken op school waarbij de hulp van ouders gevraagd wordt om een creatieve les te geven aan een klein groepje kinderen. Ik had een groepje van 8 meiden, eentje zat er zelfs vorig jaar ook bij, ze vond het zo leuk :) Dit jaar maakten we de boom een klein beetje anders. Iets eenvoudiger, want we hebben maar drie lessen van een uurtje. 


Les 1:
de meiden knipten  24 velletjes van 10 bij 10 cm uit een reclamekrantje en vouwden daar envelopjes van. We bewaarden ze in een grote envelop. Vervolgens verfden ze met een Flexa muurtester een kerstboom op karton. Ideaal die testers voor creatieve toepassingen. En de kinderen vonden het superleuk om te doen. Helaas geen foto van gemaakt. Gelukkig wel van het resultaat. Nu al leuk toch? 

First steps: 
folding envelopes from paper from a magazine, 
paint the contours of the christmas tree on a cardboard 
Les 2 :
De meiden regen kralen op pijperagers en vouwden er sterren van voor bovenin de boom. 

Second steps: 
Making stars with pipe cleaners and beads
Make holes in the painted tree and embroider wool through them like a garland


 Met een satéprikker prikten ze gaten op de hoeken van de (geverfde) boom. Vervolgens regen ze er zigzaggend een draad doorheen. Met dit als resultaat na les 2. 
De laatste les kregen ze de grote envelop waar de kleine envelopjes inzaten weer terug. Ik had ze in de tussentijd gevuld met kleinigheidjes zoals stickertjes, kraaltjes en af en toe wat lekkers. Op de eerste en laatste envelop had ik al het cijfer 1 en 24 gezet. De andere envelopjes versierden de meiden zelf met de cijfers 2 t/m 23. 

Final steps: 
Numbering the envelopes (i did the first and the last already and filled all the envelopes with tiny presents like stickers, beads of sweets
Attach the envelopes with paperclips on the garland. 
Making a few pompoms 
Ze konden de envelopjes in een klein mandje zetten om te controleren of ze ze alle 24 hadden. Daarna mochten ze 'at random' de boom in. Dat deden ze met paperclips. Diegenen die nog tijd over hadden maakten nog een paar pompoms van wol voor in de boom. 


Het was een heerlijk groepje om mee te werken. En ik ben echt trots op de mooie resultaten. Nu maar hopen dat ze er nog even af kunnen blijven tot 1 december ;)) 

The girls where happy with the results and so am i. 


Dit is ook een leuke DIY voor thuis op een natte grijze weekenddag of woensdagmiddag. En je kunt ze helemaal passend maken in de kleuren van je eigen interieur. Of wellicht als Sint surprise :) 

Fijn weekend! 

xxYz 

Reacties

 1. Wat een ontzettend leuk idee! Ze zijn mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Alet! De meiden waren allemaal heel trots op hun werk...en ik op hen :))

   Verwijderen
 2. Wat leuk weer! Heerlijk om ze bezig te zien, zou er bijna zin in Kerstmis van krijgen ;) X

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten