vrijdag 7 april 2017

Our home . raambekleding part II

Een tijdje geleden had ik het hier over de aanschaf van nieuwe raambekleding. Ik maakte een afspraak met Gordijnen.nl voor advies aan huis en inmiddels hangt alles. 14 ramen in 6 ruimtes in het nieuw, zo fijn! 

Overal hingen rolgordijnen die we zelf hadden ingemeten en opgehangen. Op zich prima. De maten waren best goed ingemeten, dat kun je met instructies op een site of in een winkel heel goed zelf. Ophangen ook. Maar wat je niet goed kunt inschatten in een winkel is hoe de stof bij jou thuis oogt. Is het wit niet te wit, is het wel handig dat het een transparante stof is, of een verduisterende. En bovendien hebben we een oud huis, waarbij kozijnen niet perse kaarsrecht zijn. In DEZE blogpost schreef ik al dat ik het fijn vond dat Maarten van Gordijnen.nl met stalenmappen voor de deur stond, ik alles goed in het licht kon houden voor het betreffende raam en ook het alternatief ernaast en hij alles nauwkeurig opmat. Blij met de keuzes die we gemaakt hebben.
This post is about new roller blinds in our home. We asked Gordijnen.nl for advice and now i show some results here. 


In de woonkamer hingen enkele rolgordijnen met gestreepte stof met open en lichtdoorlatende strepen om en om. Het leek me zo dicht en afsluitend destijds als je er niet doorheen kon kijken. Nu ben ik blij dat we het licht kunnen buitensluiten, zonder dat het donker wordt. Het is gewoon fijn als de zon af en toe even weggefilterd kan worden. Vooral als er overdag gegamed of tv gekeken wordt. De woonkamer is op het zuiden dus het is er lang licht. We kozen voor lichtgrijze dubbele plissés met koordbediening, top down. Nog een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat het ook isolerend werkt. Heel fijn als de zon de hele middag op het raam schijnt. En het geeft een mooi effect als de de kat zich op de vensterbank buiten koestert in de zon ;)
In de achterkamer hadden we dezelfde transparante gestreepte stoffen rolgordijnen. We hebben een heel licht huis, wat fijn is, maar af en toe is het prettig om iets rustiger licht te hebben door het felle zonlicht weg te filteren. Voor deze ramen en ook in de werkkamer kozen we voor solide rolgordijnen met een metaalkoord bediening. We hebben voor wit gekozen, omdat er al genoeg gebeurt met kleur in meubels, op muren en accessoires in huis. Maar mochten we het zat zijn en toch kleur of iets anders willen dan is dit rolgordijn ideaal, want het heeft het zogenaamde Fabric changer systeem: er kan een nieuwe stof ingehangen worden. Je kunt overigens ook de kleuren van de onderlat en afdekkap zelf kiezen. Wij kozen voor standaard en wit en vinden het helemaal mooi zo.  
De foto hierboven heb ik gemaakt toen Maarten hier de gordijnen aan het ophangen was. We hadden veel ramen die in het nieuw gestoken werden, dus hij was er wel even een dagje zoet mee. Het is een oud huis en niet alles is even recht. Zeker op de kamer van onze meis was het even passen en meten. Die laat ik een volgende keer zien. 
Het leuke van de strakke witte rolgordijnen in ons 'erker'-raam is dat wanneer ik ze sluit er een soort studio ontstaat met witte achtergrond met mooi gefilterd licht erachter. Heel soms handig om even een mooie foto te schieten van een product voor m'n shop, of voor instagram

De bloemen had ik zo neergezet voor een surprisefeestje van m'n moeder dat we bij ons vierden afgelopen maand. En nu hangen er weer stoere jongensslingers omdat onze jongste zoon deze week jarig was. Never a dull moment hier. Dus tijd om de boodschappen en taart vast in te slaan want de komende dagen staan weer in het teken van sporten en feest. 
Happy weekend! 
xxYz

4 opmerkingen:

 1. Een rolgordijn is altijd mooi en het blijft tijdloos. Het is niet voor niets dat ze nog altijd erg populair zijn.  Ikzelf heb witte duo rolgordijnen gekocht en ik ben er super blij mee. Groet,  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Witte rolgordijnen blijven voor mij iets magisch uitstralen. De lichtbreking is altijd erg bijzonder en levert altijd een ruimtelijk effect op. Is de lichtopbrengst nog niet voldoende, kijk dan eens naar een raamdivider. Dat is een nieuw soort raambekleding. je vindt deze hier Je kunt de panelen voor je raam op en neer schuiven en ook aan de bovenkant licht door laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De rolgordijnen in de erker staan inderdaad prachtig. De mooie lichtbreking zorgt voor extra sfeer. Dat is een goede keuze van jullie geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooie vensters met rolgordijnen. Dat is correct op maat geadviseerd. Ik zou het niet anders hebben gedaan. Zo tijdloos dat ze nog lang niet op pensioen hoeven te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen