Kookboek SOEP . Wortelsoep met gember en....appel!

Soep, een van mijn favorieten om te eten en om te maken. Heerlijk een kom bomvol gezonds. Al een tijd ligt dit boek op me te wachten: SOEP van Anne Catherine Bley van uitgever BECHT

Het boek bevat meer dan 30 soeprecepten gecategoriseerd in vegetarische soepen, maaltijdsoepen, soepen met vlees en koude soepen. Genoeg inspiratie en fijne fotografie. Ik heb al jaren lang plezier van de soepkalender van Snor, maar pakte daar toch altijd dezelfde recepten, dus leuk om weer eens een ander boek in de keuken te hebben. En het is lekker handzaam. 

Een druilerige donkere natte januaridag. Snertweer. Een mooie dag voor SOEP! 





Ik koos meteen voor de eerste soep. Een basis wortelsoep. Er staan meer wortelsoepen in het boek en ik plukte wat inspiratie bij elkaar. Want ik wilde de deur niet uit en moest het doen met ingrediënten die ik in huis had. 






Dus aan de slag met winterpenen (500 gram, ok ik deed er 700 gram in want dat had ik toch voorhanden), uien (2), klein stukje gember en jawel...een appel! Het recept schreef nog creme fraiche voor. Dat had ik niet in huis en ik zocht op DEZE SITE op internet naar een alternatief. Dat had yoghurt kunnen zijn, maar ik koos uiteindelijk voor nog iets anders.

Wat ik top vind aan de recepten is dat er geen bouillonblokjes aan te pas komen en alles vers is en makkelijk te doen oogt. Aan alle ingrediënten kun je makkelijk komen. 







Dus...uitjes gefruit in olijfolie. Daarna de winterpenen meegefruit en iets later een appel. 1 liter water erbij, tijdje laten koken. Bij gebrek aan koriander deed ik een flinke theelepel laos in de pan. 
Toen de wortels zacht genoeg waren deed ik het in de blender en toen
in een kom met een lepel pesto (ipv die crème fraiche) en een blaadje basilicum. Manlief vroeg of ik er room in gedaan had, maar dat is waarschijnlijk het effect van die ene appel. 
Yummie dat smaakt naar meer,
SOEP!  





Hou jij ook zo van soep? 

xxYz 

Reacties

  1. Ik maak heel vaak soep, zowel thuis (in ieder geval 1 keer per week) en op m'n werk minstens 3 à 4 keer per week (in de Riceteria van Orchies). Het mooie van soep is dat je mateloos kunt variëren. M'n favorieten zijn bloemkoolsoep, witlofsoep, currysoep, paprikasoep en wortel/butternut soep en dan met eigengemaakte croutons!!!! Het is trouwens ook perfect om restjes te verwerken :-) Ik wens je een hele fijne zondag daar! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt heerlijk Alet! En lijkt me heel goed passen bij de Ricetaria in een mooie Rice mok of kom. Eigengemaakte croutons is ook iets om te onthouden! Fijn weekend! x

      Verwijderen
  2. Klinkt als een fijn boek Yzette, wij zijn ook gek op soep. Had eigenlijk in de planning om gister pompoensoep te maken maar daar kwam even wat tussen, dus dat staat later deze week op de planning. Heerlijk met een dot crème fraiche en gehakte hazelnoten erboven op. Fijne dag vandaag. groet Gertrud.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. volgens mij ben jij zo'n pro die nog es zelf een boek gaat maken met al dat lekkers dat in jouw keuken verschijnt Gertrud :)) Maar zeker dit is een fijn boekje. Mmm, ook een van mijn favorieten pompoen. Die Leuk om er eens gehakte hazelnoten bij te doen, ga ik zeker eens proberen. Fijn weekend! x

      Verwijderen

Een reactie posten